Samsung și Tesla lucrează la un cip de 5nm foarte interesant

632
Samsung si Tesla lucreaza la un cip de 5nm foarte interesant
Sursa Foto: via electrek.co

Samsung vrea să domine piața globală a semiconductorilor. Compania a investit foarte mult în facilitățile sale chiar din acest motiv. De asemenea, caută permanent clienți printre altele pentru a se apropia și mai mult de producătorul taiwanez TSMC. Ultimele informații sunt că Samsung și Tesla lucrează la un nou cip.

Compania americană Tesla își urmărește propria misiune pe piața auto: eliminarea completă a vehiculelor poluante cu alternative electrice. De asemenea, utilizează permanent noi tehnologii pentru a adăuga câteva caracteristici foarte interesante mașinilor sale. Tesla are nevoie de hardware bun pentru ca acest lucru să se întâmple și de aceea se pare că lucrează la ceva interesant cu Samsung. Din această colaborare Samsung și Tesla pot rezulta lucruri uimitoare.

Samsung și Tesla vor să folosească procesul Samsung de 5nm

Potrivit unor informații din Coreea, via SamMobile, Samsung și Tesla au făcut echipă pentru un nou chipset de 5nm. Acesta va alimenta funcționalitatea Full Self Driving a vehiculelor electrice Tesla. Compania americană este una dintre companiile fabless, fără fabrică pentru cipuri, doar le proiectează. Acum Tesla se va baza pe Samsung pentru producția de cipuri pentru autovehiculele sale electrice. Tesla proiectează cipuri personalizate, dar are nevoie de un producător ca Samsung sau TSMC pentru a le produce.

Tesla lucrează la cipul său personalizat pentru auto-conducere din 2016. Cipul a fost introdus ca parte a Hardware 3.0 a Self Driving Computer în 2019. Tot atunci, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit că a început deja să proiecteze următoarea generație de cipuri. Au fost informații că Tesla va utiliza procesul de 7nm al TSMC pentru cipul său de generație următoare.

Elon Musk este fizician, inginer, designer și proiectant industrial, inventator și inovator, programator și creator de software. Elon Musk s-a născut la 28 iunie 1971 la Pretoria, Africa de Sud. Este cetățean sud-african, canadian și american!

Cu toate acestea, se pare că Samsung a reușit să câștige încrederea companiei americane pentru a fabrica noul cip. Acum cele două companii lucrează în comun pentru cipul său de auto-conducere de ultimă generație, care va fi produs cu tehnologia de fabricație de 5nm. Samsung Foundry a început lucrările de cercetare și dezvoltare a cip-setului care va fi utilizat în vehiculele Tesla.

Cipul de 5nm nu va intra în producție înainte de Q4 2021

Nu este prima dată când Samsung și Tesla lucrează împreună. Samsung produce deja cipul din computerul Hardware 3.0 Tesla, dar acesta se bazează pe procesul de 14nm. Samsung își va folosi procesul extrem de avansat de 5nm EUV pentru cel mai recent cip Tesla. Samsung colaborează din 2016 cu rivalul Tesla, compania Lucid Motors, pentru ai furniza baterii litiu-ion pentru autoturisme electrice.

Conform informațiilor, este posibil ca acest nou cip să nu intre în producție înainte de Q4 2021. Prin urmare, este posibil să nu vedem îmbunătățirile pe care le aduce tehnologiei de conducere automată a Tesla până anul viitor.