Colaborare între Samsung și Tesla pentru produse SmartThings Energy

184
Samsung si Tesla pentru SmartThings Energy
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că utilizatorii platformei sale SmartThings Energy se vor putea conecta la produse Tesla, de exemplu la bateria Powerwall. Pe lângă Powerwall, SmartThings Energy se va putea conecta la alte produse Tesla, inclusiv la vehiculele sale electrice, la soluțiile de încărcare Solar Inverter și Wall Connector. Samsung și Tesla nu sunt la prima colaborare.

Făcută posibilă prin intermediul API-urilor deschise ale Tesla, această colaborare va avea ca rezultat extinderea în continuare a nivelului deja cuprinzător de conectivitate al SmartThings Energy. Colaborarea dintre Samsung și Tesla va contribui la obiectivul Samsung de a permite consumatorilor experiențe de acasă mai convenabile. Potrivit SamsungNewsroom, SmartThings Energy este primul care se integrează cu API-ul Tesla pentru a îmbunătăți experiența energetică rezidențială.

Beneficiul cheie pentru consumatori al colaborării Samsung cu Tesla permite SmartThings Energy să se conecteze la Tesla Powerwall, Solar Inverter, Wall Connector de încărcare și EV. Acest lucru permite aplicației SmartThings Energy să afișeze informații referitoare la producția, stocarea și utilizarea energiei de către utilizatori.

Odată cu această colaborare, Samsung SmartThings Energy se va putea sincroniza cu o serie de funcții energetice ale aplicației Tesla. Aceasta înseamnă că alertele de la funcții precum funcția „Storm Watch” a bateriei Powerwall ar putea fi afișate pe dispozitivele care sunt conectate prin SmartThings, cum ar fi televizoarele Samsung și telefoanele mobile. Utilizatorii pot activa, de asemenea, modul AI Energy în SmartThings pentru a optimiza backupul Powerwall în timpul întreruperilor de curent

Utilizarea de către Samsung a API-ului Tesla face parte din eforturile sale continue de a face progrese substanțiale în proiectul Net Zero Home și de a îmbunătăți experiența pe mai multe dispozitive a utilizatorilor SmartThings.

Tesla a fost numită după Nikola Tesla. Tesla are aproape 130.000 de angajați care au realizat o producție de 1.845.985 vehicule (2023). Stațiile de încărcare Tesla Supercharger sunt disponibile în peste 50.000 de locații la nivel global.

La Tesla suntem încântați să adăugăm capacitate produselor noastre de a interacționa cu alte dispozitive inteligente din casele clienților. Am publicat recent FleetAPI, permițând dezvoltatorilor să interacționeze cu Powerwall, Solar și Wall Connector în plus față de vehiculele noastre. Clienții vor putea vedea starea conectivității la rețea pe diferite dispozitive și vor putea controla încărcarea de acasă pentru a-și extinde energia Powerwall când sunt în afara rețelei”. A spus Drew Baglino, vicepreședinte senior al grupului de propulsie și inginerie energetică Tesla.

SmartThings Energy conectat la Tesla Powerwall va fi prezentat pentru prima dată la standul Samsung la CES 2024. Serviciul este în prezent în curs de dezvoltare și urmează să fie lansat în al doilea trimestru al anului 2024. Serviciul va fi limitat la țările în care Tesla Powerwall este vândut și SmartThings Energy este disponibil. Samsung și Tesla au declarat că unele caracteristici descrise mai sus pot fi modificate.