Samsung The Frame primește lucrări noi din colecția Carmen Thyssen

359
Samsung The Frame Carmen Thyssen
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung The Frame are un success incredibil printre iubitorii de televizoare din întreaga lume. Acum o nouă colaborare dintre Samsung și Museo Nacional Thyssen-Bornemisza permite utilizatorilor să se bucure în casele lor de noi lucrări. Este vorba despre pânze celebre ale unor autori precum Monet, Renoir sau Kandinsky. Amintim aici și „Mata Mua” a lui Gauguin, una dintre lucrările esențiale ale colecției Carmen Thyssen.

Samsung și Museo Nacional Thyssen-Bornemisza au anunțat includerea a 15 noi lucrări de artă din colecția Carmen Thyssen, care intră în colecția The Frame Art Store. Astfel colecția de artă a televizorului The Frame are acum un total de 68 de lucrări de la acest muzeu. Această extindere a colecției este rezultatul acordului la care au ajuns recent Guvernul Spaniei și baroneasa Thyssen și care va permite lucrărilor din colecția Carmen Thyssen să fie menținute la Muzeul Național Thyssen-Bornemisza pentru următorii 15 ani.

Noi lucrări de artă pe Samsung The Frame

Magazinul de The Frame Art Store are aproximativ 1.500 de lucrări artistice ale celor mai prestigioase muzee din lume. Acest serviciu oferit de Samsung este disponibil în peste o sută de țări, inclusiv în România, prin modele de achiziție unică sau de abonament lunar și are peste un milion de abonați.

Colaborarea Samsung cu Muzeul Thyssen împlinește patru ani în 2022. Dintre noile lucrări incluse în colecție, se remarcă unele precum Câmp de grâu de Pierre Auguste Renoir din 1879 și Casa dintre trandafiri de Claude Monet. Aceasta din urmă prezintă casa artistului din Giverny văzută frontal din gradina, printre multe altele.

Paul Gauguin a fost un pictor impresionist francez. Pictura lui Gaugain „Nafea faa ipoipo” sau cu titlu scurt Nafea din 1892 a atins un preț record de aproximativ 300 de milioane USD. Este cel mai mare preț plătit pentru o operă de artă până în 2015.

Pe lângă lucrările menționate, este inclusă și faimoasa pictură a lui Gauguin „Mata Mua”. Acest tablou este deținut de baronesa Carmen Thyssen care este inclus în colecția ei expusă la Muzeul Thyssen. Pictura postimpresionistă a fost recunoscută de Gauguin drept „una dintre cele mai bune tablouri pe care le-a pictat” în 1892. „Mata Mua” înseamnă „primul” în tahitiană, locul care l-a inspirat pe pictor în realizarea unuia dintre cele mai importante lucrări ale sale.

Samsung vrea să aducă cultura în întreaga lume

„Angajamentul Samsung de a aduce cultura în lume continuă să crească prin colaborări cu cele mai importante galerii de artă. Pentru noi este foarte important ca arta să fie disponibilă pentru toată lumea. Cu Samsung The Frame acest obiectiv este îndeplinit. Peste un milion de oameni beneficiază acum de această platformă acasă”. A spus Miguel Ángel Ruiz, șeful departamentului. Brand & Innovation la Samsung Iberia, conform SamsungNewsroom.

La rândul ei, Ana Cela, directorul Muzeului Național Thyssen-Bornemisza, evidențiază „potențialul enorm al acestui proiect de diseminare globală a capodoperelor colecțiilor muzeului”.

The Frame este conceput pentru a fi un televizor când este pornit și o galerie de artă când este oprit. Datorită colaborărilor Samsung cu diferite entități culturale, acest televizor permite utilizatorilor să descopere peste 1.400 de lucrări și fotografii ale diverșilor autori la calitate 4K. Datorită acestui fapt, utilizatorii pot accesa lucrări artistice din muzee și galerii de referință din întreaga lume. Amintim aici doar Muzeul Prado; Tate Modern din Londra; Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg; sau Muzeul Van Gogh din Amsterdam, printre altele.