Samsung Tizen OS a ajuns pe mai multe televizoare inteligente

225
Samsung Tizen OS a ajuns pe mai multe televizoare inteligente
Sursa foto: via SamMobile.com

La Samsung Developer Conference 2021 compania Samsung a făcut un anunț surpriză. A dezvăluit atunci că își deschide platforma smart TV altor producători prin serviciul de licențiere a platformei Tizen TV. Programul a început să dea roade. Samsung tocmai a semnat un acord cu trei producători de televizoare care vor să adopte Samsung Tizen OS.

Cele trei companii de televiziune care vor folosi sistemul de operare Samsung Tizen OS sunt Akai, Bauhn și Linsar. Se așteaptă ca aceste companii să-și lanseze televizoarele inteligente Tizen OS în mai multe țări. Amintim aici, printre altele, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie.

Samsung Tizen OS adoptat de mai mulți producători

Akai își va oferi televizorul cu Samsung Tizen OS prin Harvey Norman, în timp ce televizoarele Tizen OS de la Linsar vor fi disponibile prin The Good Guys. Între timp, Bauhn va lansa primul său televizor inteligent Tizen OS în magazinele Aldi din mai multe țări. Aceste mărci de televizoare urmează acum rețeta Samsung pentru a ridica nivelul vânzărilor de televizoare.

Samsung a avut exclusivitate asupra platformei sale interne Tizen OS încă de la înființarea sa în 2015. Samsung Tizen OS a fost, fără îndoială, unul dintre ingredientele principale ale succesului Samsung pe piața smart TV, ceea ce face ca serviciul de licențiere a platformei Tizen TV să fie și mai intrigant. Akai, Bauhn și Linsar sunt primele care adoptă sistemul de operare Samsung, dar sigur vor urma și altele în scurt timp.

Akai a fost fondat în Tokyo, Japonia, în 1946. Marca Akai a fost preluată Grande Holdings din Hong Kong și distribuie acum smartphone-uri, televizoare, mașini de spălat, etc., prin colaborarea cu alte companii de electronice.

Prin lansarea programului său de licențiere, Samsung a permis potențialilor rivali să riposteze, potrivit SamMobile. Dar, Samsung va câștiga redevențe din aceste colaborări. Așa că, în ceea ce privește platforma Tizen, aceasta este o situație de câștig de ambele părți. Ca să nu mai vorbim, Samsung are unele dintre cele mai bune hardware de partea sa și o rețea de vânzare cu amănuntul de neegalat.

Cu toate acestea, va fi interesant de văzut dacă alți producători de televizoare inteligente cu acces la Tizen OS vor avea capacitatea de a valorifica avantajele platformei în același mod în care Samsung a făcut-o. Tizen OS ar putea fi cheia pentru creșterea cotelor lor de piață.