Samsung Tizen este cea mai mare platformă de streaming TV din lume

499
Samsung Tizen este cea mai mare platforma de streaming TV din lume
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Tizen OS este un sistem de operare bazat pe Linux dezvoltat de Samsung Electronics Co. și Intel Corp. Conform Strategy Analytics, acum Samsung Tizen este cea mai mare platformă de streaming TV din lume. Acest lucru este urmarea vânzărilor foarte mari de televizoare inteligente Samsung în al treilea trimestru al anului 2020.

Samsung Tizen a reprezentat 12,5% din dispozitivele TV conectate utilizate. Cu acest procent a depășit alte cunoscute platforme de streaming precum WebOS-ul LG, Sony PlayStation, Roku TV,  Fire TV al Amazon și Android TV-ul Google, conform Strategy Analytics.

Televizoarele Samsung Tizen performanțe fără precedent

Samsung a vândut 11,8 milioane de televizoare inteligente în întreaga lume în Q3 2020. Este cel mai bun trimestru realizat vreodată de Samsung sau de orice alt furnizor de televizoare”. A spus Strategy Analytics, citată de agenția sud-coreeană de presă Yonhap. „Performanța Samsung înseamnă că există în prezent peste 155 de milioane de televizoare inteligente Samsung Tizen OS utilizate în întreaga lume, o creștere de 23% în ultimul an”.

Gigantul hih-tech, cel mai mare furnizor de televizoare din lume, a făcut din platforma Samsung „noul flux de venituri”. Tot mai mulți consumatori trec acum de la platformele tradiționale de televiziune cu plată la serviciile de streaming, a apus Strategy Analytics. Ocuparea acestui loc de către platforma Samsung Tizen este și consecința calității incontestabile a televizoarelor inteligente Samsung.

Sistemul de operare Tizen este bazat pe Linux și utilizat în principal de către Samsung. Este prezent pe smartphone-uri, smartwatch-uri, pe camerele Samsung dar și pe televizoare sau electrocasnice. Tizen este un sistem open-source.

Strategy Analytics a declarat că piața globală globală pentru dispozitivele TV conectate, inclusiv televizoarele inteligente, streamerele media și consolele de jocuri, a crescut cu 19% pe an la 81,3 milioane de unități în al treilea trimestru. Această creștere a venit în urma cererii puternice de divertisment la domiciliu, pe fondul pandemiei.

Compania de studiu de piață a prezis că vânzările globale de televizoare conectate vor înregistra o creștere anuală de 7% în 2020. În acest fel aproape 1,3 miliarde de televizoare conectate vor fi utilizate la nivel global până la sfârșitul acestui an.