Samsung ocupă o treime din piața globală a televizoarelor în Q3 2020

638
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în al treilea trimestru din anul 2020. Conform companiei de cercetare de piață Omdia, Samsung reprezenta o treime din piață mondială de televizoare. Compania a avut cea mai mare cotă de piață din toate timpurile într-un trimestru (33,1%) în ceea ce privește veniturile, potrivit Omdia.

Samsung a vândut televizoare în valoare de 9,3 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în creștere cu 22% față de un an mai devreme, arată datele. Compania a fost, de asemenea, lider în ceea ce privește volumul vânzărilor. Gigantul tech a livrat a 14,85 milioane de televizoare pentru o cotă de piață 23,6%.

Samsung este liderul incontestabil pe piața TV globală de mulți ani

Cota Samsung Electronics Co. a crescut în urma vânzărilor de televizoare cu diode emițătoare de lumină organice (OLED) de dimensiuni mari. LG Electronics Inc. s-a clasat pe locul doi cu o pondere de 16,6% în valoare. A fost urmată de Sony Corp. (10,1%), China TCL Technology (7,3%) și Hisense Group (7,3%), conform The Korea Herald.

În ultimii 14 ani consecutivi Samsung Electronics este lider în industria televizoarelor la nivel global. Gigantul tech dezvoltă permanent tehnologii care vin în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor și creează ecrane care țin pasul cu stilul de viață în continuă evoluție al acestora. Numai anul acesta Samsung a lansat un nou televizor Lifestyle adaptat nevoilor clienților: The Terrace. Acesta se alătură televizoarelor The Frame și The Serif, ambele lansate și în România.

Omdia este o companie de cercetare de piață, înființată în 2019. OMDIA a reunit sub acest nume companiile Ovum, Heavy Reading, Tractica și recent pe IHS Markit. Efectuează cercetare de piață, consultanță, prognoză și sondaje în diferite domenii.

Samsung a ținut întotdeauna cont de utilizatorii săi și în special de grupurile de persoane cu diferite deficiențe. Compania se adresează astfel tuturor categoriilor de persoane. Gigantul tech intenționează să producă televizoare accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere. Într-o nouă inițiativă, a cărei finalitate va avea loc până la sfârșitul acestui an, compania va livra televizoare speciale destinate persoanelor cu deficiențe de vedere.