Samsung pe locul trei în Top Forbes 100 din 2019 la companiile digitale

744
Sursa Foto: Korea Times

Samsung Electronics s-a clasat pe locul al treilea în topul Forbes 100 pe 2019 al companiilor digitale. Samsung a fost depășit de giganții IT americani Google și Intel, potrivit revistei Forbes, citată de ziarul sud-coreean Korea Times. Alți doi concurenți în domeniul telefoniei mobile, Apple și Microsoft, au fost mult în spatele gigantului tech Samsung.

Compania Alphabet și AT&T au fost pe locuri patru și cinci, urmate de Amazon, Verizon, China Mobile, Walt Disney și Alibaba. Compania coreeană Samsung nu a fost în Top 10 în 2018. Pentru a întocmi acest Top 100 revista Forbes s-a bazat pe topul Global 2000, clasamentul anual al celor mai mari companii din lume. Companiile – selectate în sectoarele tehnologiei, media, comerțului cu amănuntul digital și telecomunicațiilor – au fost notate pe o varietate de factori, cum ar fi vânzările, profiturile, creșterea activelor și performanța stocurilor.

Samsung ocupă un loc trei mai mult decât onorabil

Experții revistei americane Forbes a spus că Samsung „se angajează constant în fabricarea și vânzarea de electronice și periferice pentru computere”. În afară de Samsung Electronics, alte trei companii coreene au fost pe listă. SK Hynix, care produce semiconductori a fost pe locul 28, urmat de SK Holdings pe locul 60 și SK Telecom la 67.

În funcție de țară, Coreea de Sud a împărțit pe locul patru împreună cu Olanda, clasând patru companii pe top 100. Pe primul loc a fost Statele Unite cu 38 de companii în Top 100, Japonia cu 13 și China cu nouă companii. China are cel mai mare număr de utilizatori de telefonie mobilă și internet din lume, o piață uriașă și tentantă pentru orice producător.

Forbes este o editură și revistă americană, înființată în 15 septembrie 1917 de către Bertie Charles Forbes. Numele original al revistei a fost Forbes: Devoted to Doers and Doings. BC Forbes a devenit redactor-șef, funcție pe care a deținut-o până la moartea sa în 1954. Acum redactor șef este Steve Forbes, nepotul lui BC Forbes.

Șapte din primele zece companii sunt din SUA. Alibaba – China, China Mobile – Hong Kong și Samsung Electronics din Coreea de Sud sunt intrușii din top 10 Forbes. Din Europa cel mai bine clasat a fost Deutsche Telekom pe locul 18.

În luna mai, Samsung s-a clasat pe locul șapte în topul celor mai valoroase mărci ale Forbes din 2019. Valoarea mărcii Samsung a fost estimată la 53,1 miliarde de dolari, în creștere cu 11% față de anul precedent.