Samsung rămâne în topul livrărilor globale de smartphone-uri în Q1

1047

Samsung Electronics rămâne în vârful topului livrărilor globale de smartphone-uri, chiar dacă a înregistrat o scădere de 2,9% în primul trimestru. Samsung a rămas cu un total de 78,2 milioane de unități vândute în această perioadă, în scădere cu 2,4% față de cele 80,1 milioane livrate în aceeași perioadă a anului trecut. Deoarece numărul total de telefoane livrate la nivel global a fost mai mic, Sammy a înregistrat o creștere a cotei de piață de la 23,3% la 23,4%.

Conform IDC, celebra firma de consultanță în marketing, toți producătorii de smartphone-uri au livrat un total de 344,3 milioane de unități la nivel mondial în primul trimestru al acestui an. Această sumă este puțin mai mică decât cele 344,4 milioane de unități înregistrate în primul trimestru 2017. Samsung Apple, Huawei, Xiaomi și Oppo sunt firmele din top 5 ale acestei perioade.

Apple a fost al doilea în acest clasament, cu 52,2 milioane de telefoane iPhone vândute, cu 2,8% peste totalul anului trecut. Apple deține în prezent 15,6% din piața smartphone-urilor. Acest lucru este cu 0,9% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului 2017. Al treilea a fost Huawei. Producătorul chinez a ajuns la o nouă cotă de piață de 11,8%, după 39,3 milioane de telefoane vândute pentru această perioadă de trei luni. A fost o creștere de 13,8% față de aceeași perioadă a anului trecut la telefoanele livrate.

Samsung își păstrează poziția de lider, dar comparativ cu 2017, Samsung a trimis pe piață cu 1,9 milioane de smartphone-uri mai puțin. Cele mai recente știri, au arătat că Galaxy S9 / S9+ nu ar satisface pretențiile brandului Samsung. Potrivit unei informații de la ET News, doar 707.000 bucăți de Galaxy S9 s-au vândut de către cei trei principali operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud. Pentru a stimula vânzările, Samsung a decis să lanseze Galaxy S9 cu stocare internă de 128 și 256 GB.

Xiaomi este o companie chinezească, fondată în 2010, producătoare de electronice, în special telefoane mobile. În octombrie 2014, Xiaomi a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cotă de piață de 5,6%, după Samsung Electronics și Apple. Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”.

Xiaomi a înregistrat o creștere externă puternică în țări precum India, ceea ce a contribuit la creșterea livrărilor în primul trimestru cu 87,8% față de numărul din ultimul an. Cu 28,0 milioane de unități expediate, compania a reprezentat 8,4% din piața totală de smartphone-uri în perioada de trei luni de la începutul acestui an.

Oppo are o cotă de piață de 7,1%. Acesta a livrat 23,9 milioane de dispozitive în trimestrul al doilea, cu un declin de 7,5% față de anul trecut. Pentru prima dată de la al treilea trimestru al anului 2013, China are peste 100 de milioane de unități la nivel mondial.

Samsung și Apple rămân primii doi producători de smartphone-uri din lume dar, producătorii din China vin destul de amenințător din urmă.

SURSĂPhonAndroid