Seria Samsung TV 2020 ar putea folosi AI pentru un nou nivel audio

887
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung este cel mai mare producător mondial de televizoare. A ajuns pe această poziție datorită calității extraordinare a televizoarelor sale dar și permanentelor inovații din acest domeniu. Acum, pe seria Samsung TV 2020 vor apărea noi aplicații de marcă cum ar fi Samsung Q-Symphony și Samsung Symphony TV.

Aceste denumiri indică faptul că televizoarele Samsung TV 2020, care urmează să apară la CES 2020, vor acorda o importanță deosebită calității audio și vor folosi AI pentru a oferi o experiență audio personalizată. Recent, în noiembrie 2019, Samsung a solicitat o cerere marcă comercială pentru numele Samsung Q-Symphony. Cererea a fost depusă la EUIPO  dar și la alte agenții de proprietate intelectuală din Europa și Coreea de Sud. În descriere se face referire la televizoare, difuzoare și bare de sunet.

Următoarele televizoare Samsung vor stabili noi standarde pentru calitatea audio

Potrivit unei informații de la ETNews din Coreea citată de Sam-Mobile, viitoarea serie Samsung TV 2020 vor putea folosi propriile lor boxe interne în combinație cu o bară de sunet. În mod normal, acum puteți avea una sau alta din aceste opțiuni. Niciodată nu puteți folosi ambele surse de sunet simultan.

Acest lucru s-ar putea schimba. Viitoarele televizoare Samsung din 2020, bazate pe tehnologia Samsung Symphony TV și Q-Symphony, presupunem că nouă funcție așa se va numi, vor fi capabile să vă analizeze configurarea audio și să determine, prin intermediul AI, care dintre difuzoarele interne ale televizoarelor ar trebui să fie activate împreună cu bara de sunet, pentru a vă oferi cea mai bună experiență audio posibilă.

Testul Turing este un experiment AI care își propune să dea răspuns la întrebarea „Pot mașinile să gândească?”. A fost conceput Alan Turing în 1950. Turing a prezis că mașinile ar fi capabile de inteligență și într-un final, să treacă testul. Până acum nu a trecut nici una!

Cu Samsung Symphony TV, difuzoarele interne ale televizorului vor ajuta bara de sunet să atingă intervale de frecvență uluitoare, pe care altfel nu le pot atinge. Viitoarele televizoare Samsung vor fi furnizate cu trei boxe interne, fiecare acoperind diferite intervale de frecvență. Sistemul va fi alimentat de artificial intelligence (AI), ceea ce nu este surprinzător.

Mai multe știri recente au fost despre faptul că Samsung se pregătește să aplice soluții AI de învățare profundă pe linia sa de televizoare de anul viitor ce vor fi prezentate la CES 2020 Las Vegas. Soluțiile de învățare profundă permit, în general, o mai bună procesare a imaginilor, precum și o mai bună calitate a sunetului.