Samsung și University of Michigan vor îmbunătăți Galaxy Watch

266
Galaxy Watch University of Michigan
Sursă foto: Regents of the University of Michigan. Fotografie Eric Bronson/Michigan

Samsung și University of Michigan Exercise & Sport Science Initiative (ESSI) au lansat un parteneriat de cercetare pentru a explora tehnologia smartwatch-ului pentru a ajuta alergătorii să își gestioneze sănătatea și activitatea fizică, oferind date mai fiabile și mai precise. Michigan Performance Research Laboratory (MiPR) – laboratorul de cercetare ESSI – va efectua un studiu de opt luni folosind un Galaxy Watch. Scopul este de a estima VO2 max și pierderea de transpirație a participanților în timp ce alergă. Studiul va compara datele de referință cu datele smartwatch-ului atât din probele de alergare în interior (bandă de alergare) cât și în aer liber, pe distanțe diferite, de la 2,5 km la 20 km.

Alergătorii de la toate nivelurile se confruntă cu pierderea transpirației, deshidratarea și gestionarea căldurii, în special vara. Samsung și Universitatea din Michigan speră că descoperirile studiului vor îmbunătăți și mai mult tehnologia ceasurilor inteligente. În acest fel viitoarele ceasuri Galaxy Watch vor oferi măsurători mai precise ale valorilor de sănătate utilizatorilor acestora.

Colaborare între Samsung și University of Michigan pentru ceasurile inteligente

Samsung a ales laboratorul MiPR pentru acest studiu, având în vedere specializarea sa în tehnologiile purtabile. Pe lângă acest lucru aici lucrează și specialiști cu experiență în medicina sportivă și în cercetarea aplicată/translațională. Laboratorul ESSI MiPR a colaborat cu Departamentul de Atletism al Universității din Michigan și cu mai multe organizații sportive profesionale pentru a obține informații semnificative din tehnologia purtată care poate fi aplicată sportului și exercițiilor fizice.

Michigan este cunoscut ca centrul industriei auto din SUA. În acest stat, cu capitala la Lansing, au fost fondate General Motors (16 septembrie 1908), Ford Motor Company (16 iunie 1903) și Chrysler Corporation (6 iunie 1925).

„Samsung se angajează să ofere informații mai semnificative despre sănătate prin colaborările noastre cu lideri din industrie și instituții academice”. A declarat Hon Pak, vicepreședinte și șeful echipei de sănătate digitală, MX Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Suntem încântați să colaborăm cu Exercise & Sport Science Initiative a Universității din Michigan – expert în domeniile fitness și sănătatea sportului. Vom face toate eforturile pentru a oferi informații semnificative celor care se bazează pe seria Galaxy Watch.”

„Pentru University of Michigan, oportunitatea de a lucra cu Samsung și de a folosi senzorii avansați și instrumentele de urmărire a sănătății și bunăstării de la unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente, oferă un plus de credibilitate cercetării noastre”. A spus Ken Kozloff, co-director al ESSI. „Este incitant să participăm la un studiu care are un impact pozitiv asupra comunității noastre.”

Înscrierea participanților și colectarea datelor sunt deja în curs de desfășurare datorită unui răspuns entuziast din partea alergătorilor locali. „Ann Arbor găzduiește o comunitate solidă, cu alergători locali dar și concurenți olimpici”, a mai sous spune Kozloff. Ann Arbor este un oraș universitar în comitatul Washtenaw Counnty, statul Michigan, SUA.

Ceasurile Galaxy Watch vor fi și mai performante în viitor

Seria Galaxy Watch 6 lansată recent, oferă coaching personalizat de fitness, management avansat al somnului și monitorizarea sănătății. În acest fel menține utilizatorii acestor ceasuri motivați și concentrați asupra obiectivelor lor. Senzorii de pe Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic sunt destinați numai în scopuri generale de wellness și fitness. Nu sunt destinați în diagnosticarea, tratamentul, monitorizarea sau gestionarea oricărei afecțiuni sau boli. Orice informație legată de sănătate accesată prin intermediul dispozitivului și/sau al aplicației nu trebuie tratată ca un sfat medical. Utilizatorii ar trebui să solicite orice sfat medical de la un medic.

Pentru alergători, noua funcție Personalized Heart Rate Zone oferă cinci niveluri optime de intensitate de alergare. Acestea sunt bazate pe capacitățile fizice individuale, utilizatorii putând să-și stabilească obiectivele pe baza propriei capacități. În plus, Track Run îi ajută pe alergători să-și înregistreze alergările în timp ce se află pe o pistă de alergare. În timpul unei alergări, Galaxy Watch oferă o analiză aprofundată, inclusiv asimetria, regularitatea și timpul de contact cu solul pentru a ajuta la îmbunătățirea performanțelor.