Samsung va testa 5G-V2X pentru mașini conectate și autonome

956

Samsung Electronics a anunțat semnarea unui acord de colaborare cu Autoritatea de siguranță pentru transport din Coreea (KOTSA). Este un proiect care urmărește implementarea unei conduceri autonome pentru autovehicule în întreaga țară. Pentru a face acest lucru, Samsung a realizat sisteme de conectare 5G și V2X pentru K-City. Acest oraș, K-City, va fi echipat cu tehnologie 4G, 5G și V2X și va permite până la cinci tipuri de simulări bazate pe situații reale de conducere.

K-City este practic un oraș cu străzi și autostrăzi, treceri de pietoni, stații de autobuze, chiar și gropi și șantiere de construcții, tot ce se regăsește într-un oraș. Este un poligon pentru testarea autovehiculelor autonome și vehiculelor conectate. Acesta va avea 35 de condiții de conducere diferite. Tehnologia V2X va echipa vehiculele cu capacitatea de a comunica cu aproape totul. În acest fel, vă va permite să aveți contact cu alte mașini, precum și cu pietoni.

Având multe rețele de telecomunicații, inclusiv 5G, 4G și V2X, K-City va oferi experiențe reale de conducere autonome pentru oameni și întreprinderi“. A spus Yoon Byung Kwon, Director al KOTSA. „Sperăm că această oportunitate va servi ca un laborator de inovare, care va accelera epoca conducerii autonome„.

Vehiculele autonome și conectate vor fi din ce în ce mai multe când va fi lansat 5G. Astfel încât angajamentul Samsung de inovare în acest domeniu este mai puternic decât oricând“. A declarat Jaeho Jeon, Executive Vice President si director al Global Service la Samsung Electronics. „Datorită experienței noastre în 5G, avem oportunitatea de a pune bazele unui ecosistem care cuprinde și mașinile autonome“.

V2X – Vehicle-to-everything, este transmiterea informațiilor de la un vehicul către orice entitate care poate afecta vehiculul și invers. Principalele motivații pentru V2X sunt siguranța rutieră, eficiența traficului și economiile de energie. Tehnologia de comunicare V2X va permite conducerea autonomă în viitor.

K-City va reproduce situații reale dintr-un oraș

K-City va permite realizarea a cinci simulări reale pe o suprafață de 360.000 m². Prin aplicarea ultimelor progrese tehnologice, acest stand de testare va crea un mediu pentru vehiculele autonome și conectate pentru a putea experimenta situații reale pe șosele, treceri și tuneluri. De asemenea, va fi posibilă crearea situațiilor de risc, ca în cazul accidentelor. Toate acestea vor contribui la îmbunătățirea siguranței atât a șoferilor, cât și a pietonilor.

Samsung a început să construiască infrastructura IT cheie pentru a asigura un minim de latență și securitate în K-City. Pentru aceasta, utilizarea sistemului Mobile Edge Computing (MEC) este esențială atunci când vine vorba de asigurarea unei comunicări instantanee între vehicule și de reacție la situații neprevăzute.

K-City va fi disponibil pentru profesioniști și companii din toate sectoarele. Scopul este acela de a deveni epicentrul cercetării asupra autovehiculelor autonome și conectate, permițând dezvoltarea industriei 5G. Coreea de Sud speră să comercializeze vehiculele autonome până în 2020. Samsung va lansa anul viitor un smartphone Galaxy S10 cu 5G.