Samsung vrea să vândă peste 2,5 milioane de Galaxy Z Flip în acest an

783
Sursa Foto: Engadget

Samsung Electronics își propune să livreze cel puțin 2,5 milioane de unități din Galaxy Z Flip. Informația provine de la ziarul sud-coreean The Korea Herald. Cel de-al doilea telefon mobil pliabil Samsung Galaxy Z Flip va fi lansat azi la San Francisco, alături de seria Galaxy S20. Gigantul tech va mai lansa un smartphone pliabil anul acesta, urmașul de drept a lui Samsung Galaxy Fold.

Unele surse din industrie locală din Coreea de Sud, au declarat ziarului sus amintit că Samsung se pregătește să lanseze un lot inițial de 500.000 de bucăți din Samsung Galaxy Z Flip. Au fost informații că se va numi Samsung Z Flip, dar vom ști doar azi. În total, Samsung își propune să livreze aproximativ 2,5 milioane de dispozitive Galaxy Flip în acest an.

Samsung Galaxy Z Flip la un preț de aproximativ 1.260 dolari

Gadgetul rabatabil Galaxy Z Flip, cu pliere pe verticală tip clamshell, este cel de-al doilea produs pliabil de la Samsung care va intra pe piață. Va ajunge la vânzare la aproximativ șase luni de la lansarea efectivă la vânzare a primului smartphone pliabil din lume, Samsung Galaxy Fold.

Unii specialiști din industrie sunt sceptici în ceea ce privește volumul prognozelor Samsung pentru Galaxy Z Flip. Este dat ca exemplu Samsung Galaxy Fold care încă nu a ajuns încă la 1 milion de bucăți vândute. Trebuie să remarcăm că principalul vinovat de numărul scăzut de vânzări pentru Galaxy Fold este chiar Samsung. În ritmul în care s-a vândut Fold-ul inițial, chiar la un preț de peste 3.000 de dolari, dacă Samsung ar fi produs suficiente telefoane ar fi vândut cu mult peste un milion de bucăți.

IFA Berlin sau Internationale Funkausstellung Berlin este o expoziție de electronice destinată consumatorilor individuali. Prima ediție a avut loc în anul 1924 iar până în 1939 a fost un eveniment anual. Din 1950 s-a organizat la fiecare doi ani până în 2005. De atunci este iar un eveniment anual.

Spre deosebire de unele știri care au spus că Samsung a vândut peste 1 milion de unități ale primului dispozitiv pliabil anul trecut, compania a vândut doar aproximativ 500.000 de unități, potrivit directorului său.

Pentru a stimula vânzările noii linii de telefoane pliabile, gigantul tech a stabilit prețul de vânzare cu amănuntul pentru Galaxy Z Flip la aproximativ 1,5 milioane won, aproximativ 1.260 USD. Noul telefon este mult mai accesibil decât Samsung Galaxy Fold. Samsung intenționează să lanseze a doua ediție a lui Galaxy Fold în luna august, probabil la IFA Berlin 2020.