Samsung vrea să vândă 6 milioane de telefoane pliabile anul viitor

1685
Sursa Foto: zdnet.com

Chiar dacă au debutat destul de greu pe piață telefoanele pliabile au un viitor strălucit. Samsung Electronics va crește producția de telefoane pliabile de mai mult de 10 ori datorită popularității lui Galaxy Fold. Conform ziarului electronic sud-coreean ETNews, Samsung își propune să vândă până la 6 milioane de telefoane pliabile anul viitor. Având în vedere că volumul vânzărilor lui Galaxy Fold va fi de 500.000 de unități în acest an, este o creștere de peste 10 ori.

Cel puțin pe plan intern, în Coreea de Sud, cererea de telefoane pliabile este foarte mare iar clienții, în ciuda prețului mare, sunt foarte mulțumiți de Galaxy Fold. Samsung Display va crește producția de ecrane pliabile până la 5 – 6 milioane anul viitor. Samsung Display are capacitatea de producție pentru a îndeplini aceste obiective impuse de Samsung.

Samsung va domina anul viitor piața de telefoane pliabile

Aceasta este o cifră mare, peste așteptările pieței. Firma de cercetare de piață IHS Markit prognozează că piața globală a telefoanelor pliabile va fi de aproximativ 3 milioane anul viitor. DSCC (Display Supply Chain Consultants) estimează piața anul viitor la 4 – 5 milioane de bucăți de telefoane pliabile. În total, se așteaptă ca Samsung să producă majoritatea telefoanelor pliabile.

Potrivit experților din domeniu, Samsung a avut în vedere o creștere de până la 10 milioane anul viitor. Deși compania a introdus o cantitate mai mică de Galaxy Fold pentru a monitoriza reacțiile utilizatorilor la produsele pliabile necunoscute, încrederea companiei în extinderea pieței este considerată a fi mai mare decât se aștepta. De asemenea, a fost eficientă crearea unei atmosfere pozitive pentru dispozitivele pliabile. A fost scos în evidență avantajul folosirii telefoanelor pliabile față de tablete și laptopuri.

Un laptop este un computer personal mai mic, cu ecran subțire, foarte ușor de transportat. Primul laptop a fost Epson HX-20, brevetat în iulie 1980. Avea 1,6 kg și un ecran LCD de 120 × 32 pixeli. Durata de viață a bateriei a fost de aproximativ 50 de ore. A avut un preț de 795 USD, echivalentul azi a 2.000 dolari.

Dacă Samsung își continuă comercializarea actualului Galaxy Fold în același ritm există posibilitatea ca lansarea următorului său model să fie întârziată de la începutul anului viitor până la jumătatea anului. Dacă lansarea este întârziată, alte modele noi care se așteaptă să fie lansate în a doua jumătate pot fi împinse până la sfârșitul anului sau în 2021.

Mulți operatori de telefonie sunt încă reticenți în privința lui Samsung Galaxy Fold

Totuși, operatorii de telefonie mobilă sunt în continuare precauți cu privire la telefoanele pliabile. Deși Galaxy Fold este mai mult decât era de așteptat, unii operatori consideră că este mai mult curiozitatea pentru noul factor de formă. Un director al unei companii de telecomunicații a declarat: „Deoarece cererea globală de telefoane premium continuă să scadă, modificările factorului de formă vor fi inevitabile pentru a asigura rentabilitatea.”

Din câte se pare Samsung Galaxy Fold și urmașii săi pliabili au mai multe șanse de reușită în viitor decât se credea inițial.