Samsung a vândut până acum 2 milioane de smartphone-uri 5G

881
Sursa Foto: Chris Monroe via cnet.com

Primele telefoane 5G ale gigantului high-tech și primele din lume cu 5G au ajuns pe piață abia în luna mai. Acum compania Samsung a declarat că a vândut deja 2 milioane de smartphone-uri 5G, conform unui director executiv. Acest număr ar trebui să crească până la 4 milioane până la sfârșitul lui 2019, a prezis el.

Este un număr impresionant de telefoane într-un timp așa de scurt, mai ales în absența unei rețele 5G. Doar Coreea de Sud la nivel național și Statele Unite parțial, dispun de această rețea de ultimă generație. Conform informațiilor mai multe țări din Europa vor lansa parțial 5G încă din acest an.

Samsung are o cotă globală de piață la smartphone-uri de 22%

Astăzi, peste 2 milioane de consumatori din întreaga lume se pot conecta la rețelele 5G folosind smartphone-urile Samsung 5G„. A declarat JuneHee Lee, vicepreședinte senior și șeful echipei de strategie tehnologică Samsung Electronics. Declarația a fost făcută la standul companiei americane Qualcomm, în cadrul expoziției de electronice IFA Berlin 2019. „Ne așteptăm ca acest număr să se dubleze până la sfârșitul anului” a continuat JuneHee Lee.

În timp ce 2 milioane sună ca un număr mare de dispozitive, este o mică parte din vânzările totale ale smartphone-urilor Samsung. Numai în al doilea trimestru din 2019, Samsung a livrat 76,3 milioane de smartphone-uri, conform Strategy Analytics. Gigantul tech este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri cu o cotă de piață de 22%, a spus Strategy Analytics.

Strategy Analytics este o companie americană independentă de cercetare și consultanță cu activitate la nivel global. Compania a fost fondată în 1968 și are sediul central în Boston, Massachusetts SUA. Are birouri în Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, India și China.

5G este oferit ca o tehnologie de schimbare a jocului în materie de conectivitate mobilă. Vitezele de conectare și descărcare au crescut dramatic, la fel și acoperirea rețelelor wireless. Vitezele sunt între 10 și 100 de ori mai rapide decât conexiunea celulară 4G de azi, conform site-ului Cnet. Și latența este mult mai mică decât ceea ce oferă Wi-Fi.

Samsung Galaxy A90 5G disponibil în Europa din octombrie

Samsung este una dintre puținele companii care au lansat mai mult de un telefon 5G. Începând cu această săptămână Samsung are are patru telefoane cu 5G: Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10+ 5G, Galaxy A90 5G și Samsung Galaxy Fold 5G.

Primele dispozitive, S10 5G și Note 10+ 5G, au costat aproximativ 1.180 de euro. Versiunea 5G a lui Galaxy Fold se vinde pentru aproximativ 2.000 USD în Coreea de Sud. Noul său Galaxy A90 5G va costa mult mai puțin, aproximativ 749 de euro. În acest fel Galaxy A90 5G este cel mai ieftine telefon 5G de pe piață și este o afacere în comparație cu celelalte telefoane 5G ale Samsung. Samsung Galaxy A90 5G va fi lansat și în Europa în luna octombrie.