Samsung lansează la vânzare primul smartphone 5G din lume pe 5 aprilie

882

Samsung Electronics a anunțat că va începe vânzarea smartphone-ului Galaxy S10 5G, din 5 aprilie. În acest fel gigantul tech este prima companie din lume care lansează un dispozitiv pentru rețeaua comercială de telecomunicații de generația a cincea. Din 5 aprilie Coreea de Sud va lansa prima rețea 5G la nivel național. Astfel Coreea de Sud devine prima țară din lume cu rețea 5G.

Compania coreeană a declarat că modelul Galaxy S10 5G va fi disponibil la punctele de vânzare Samsung și la magazinul său online, precum și la magazinele operatorilor de telefonie mobilă din Coreea de Sud. Samsung Electronics a declarat că nu va prelua precomenzi pentru smartphone-ul Galaxy S10 5G, acesta fiind disponibil doar prin magazine.

Căștile Galaxy Buds oferite ca gratuit la cumpărarea unui Galaxy S10 5G

Chiar dacă nu ia precomenzi Samsung va oferi promoții pentru cei ce achiziționează un astfel de smartphone în perioada 5 – 16 aprilie. Samsung oferă fie căștile fără fir Galaxy Buds, un încărcător fără fir sau un voucher pentru o reducere de 50% pentru o eventuală înlocuire a ecranului, valabil un an de zile. Samsung nu a dezvăluit prețul pentru S10 5G, potrivit The Korea Herald. Estimativ prețul pentru Samsung Galaxy S10 5G este de aproximativ 1.500.000 won adică echivalentul a 1.170 euro

Won (KRW) este unitatea monetară oficială în Coreea de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Won-ul a fost folosit pentru prima dată între anii 1902 și 1910. Tot won se numește și moneda nord-coreeană dar are alt cod internațional (KPW). Salariul mediu în Corea de Sud este echivalentul a aproximativ 60.000 de dolari pe an.

Zilele trecute am publicat că National Radio Research Agency (NRRA) din Coreea de Sud a omologat modelul Galaxy S10 5G. Galaxy S10 a trecut testul de verificare a semnalului și a primit certificarea pentru pentru lansarea sa pe piața internă.

Cei trei operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud, SK Telecom, LG Uplus și KT Corporation se pregătesc să lanseze serviciul comercial 5G. Smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G va fi disponibil pentru toți cei trei operatori.

Samsung Galaxy S10 5G a fost lansat la evenimentul Galaxy Unpacked 2019 de la San Francisco în februarie. Cu acesta se poate accesa noua rețea 5G cu viteză de aproximativ 20 de ori mai mare decât rețeaua 4G. Noul smartphone Samsung permite o experiență mobilă extraordinară care beneficiază de redare rapidă, transmisie rapidă, apeluri video de 4K și de jocuri mobile de ultimă generație.