Samsung ar putea avea vânzări de 54,5 miliarde USD în Q3 2020

480
Sursa Foto: via sammobile.com

Samsung a avut câștiguri decente în ultimul trimestru din cauza vânzărilor puternice de cipuri semiconductoare. Acum semnele pentru acest trimestru sunt mult mai încurajatoare. De fapt, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap, citată de SamMobile, se pare că gigantul tehnologic sud-coreean ar putea prezenta rezultate financiare și mai bune pentru Q3 2020 datorită marilor comenzi de cipuri.

Samsung Electronics ar putea avea vânzări de 63,95 trilioane KRW (aproximativ 54,5 miliarde de dolari) în trimestrul iulie-septembrie 2020. Dacă această predicție se va dovedi adevărată, compania va înregistra vânzări cu 3,1% mai mari decât în ​​Q3 2019. Profitul operațional al Samsung pentru Q3 2020 este estimat la 10,4 trilioane KRW (aproximativ 8,86 miliarde dolari), ceea ce ar reprezenta o creștere enormă de 33,7% față de același trimestru anul trecut.

Samsung a înregistrat vânzări mari de televizoare, telefoane și tablete

Dacă estimările sunt corecte, compania va afișa cele mai bune rezultate trimestriale din Q4 2018 încoace. Atunci profitul său operațional a fost de 10,8 trilioane KRW (aproximativ 9,2 miliarde de dolari). Comparativ cu Q2 2020, vânzările companiei se estimează că vor crește cu 20,7%, iar profiturile vor crește cu 27,6%. Conform experților din domeniu, Samsung a avut rezultate foarte bune în vânzările de cipuri, smartphone-uri, tablete și televizoare.

Samsung va anunța cel mai probabil rezultatele financiare trimestriale săptămâna viitoare. În ciuda scăderii prețurilor cipurilor de memorie, se estimează că gigantul tech va avea vânzări și profituri mai mari, datorită comenzilor de urgență ale Huawei (pe fondul interdicției SUA) și a comenzilor de cipuri de la Nvidia și Qualcomm.

Nvidia a fost fondată la 5 aprilie 1993, de Jensen Huang (CEO din 2020), Chris Malachowsky și Curtis Priem. Nvidia inițial nu avea nume și co-fondatorii și-au numit toate fișierele NV „next version”. Apoi au numit compania Nvidia, din cuvântul latin pentru „invidie”.

Cel mai probabil afacerea cu smartphone-uri a companiei să aibă vânzări mai mari. Analiștii prezic că Samsung va raporta vânzări de 80 de milioane de telefoane mobile în Q3 2020, o creștere de 50% față de trimestrul II 2020. Mai mult, vânzările de tablete sunt estimate la 10 milioane de unități, o creștere de 45% față de trimestrul anterior. Întârzierea lansării iPhone 12 a Apple și problemele avute de Huawei au ajutat mult la vânzarea de smartphone-uri Samsung.

Se estimează că vânzările de produse electronice de larg consum, inclusiv televizoarele, au crescut în al treilea trimestru. Lee Seung-woo, analist la Eugene Securities, spune că vânzările de televizoare Samsung vor crește cu peste 40% față de Q2 2020. Divizia de electronice de consum Samsung ar putea raporta cel mai bun trimestru din Q2 2016 până acum.