Samsung aproape de obiectivul de vânzări pentru seria Galaxy S23

301
Samsung obiectivul cu seria Galaxy S23
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung pare foarte aproape să-și atingă obiectivul de vânzări pentru Galaxy S23 în acest an. Compania a vândut deja aproape 21 de milioane de unități din cele trei modele combinate. Trebuie să vândă încă cinci milioane de dispozitive din seria Galaxy S23 până la sfârșitul acestui an. Cum sezonul cumpărăturilor de sărbători urmează să vină, ținta nu va fi greu de atins.

Conform unei estimări de piață realizată de Hana Financial Investment (prin @Tech_Reve), Samsung a livrat 20,81 milioane de unități din Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra combinate în primele șapte luni de la lansare. După cum era de așteptat, modelul Ultra a reprezentat aproape jumătate din vânzările totale. Samsung a vândut 9,83 milioane de unități din cel mai scump flagship – Samsung Galaxy S23 Ultra.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Seria Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 se vând foarte bine

Samsung Galaxy S23 standard este următorul model cel mai popular, cu o cifră de vânzări de 7,26 milioane. Samsung a vândut și 3,72 milioane de unități ale modelului Galaxy S23+. În general, vânzările cumulate ale seriei Galaxy S23 în primele șapte luni au crescut cu peste 22% în comparație cu seria Galaxy S22. Compania a vândut 17,01 milioane de unități din telefoanele sale emblematice din 2022 în aceeași perioadă după lansare.

O estimare de la Korea Investment & Securities Co. la sfârșitul lunii august a arătat date similare, potrivit AndroidHeadlines. Pe baza acestor cifre, peste două milioane de telefoane Galaxy S23 au fost vândute la nivel global în ultima lună. Dacă Samsung va menține acest ritm, își va depăși cu ușurință ținta de vânzări pentru trio-ul emblematic. Samsung vrea să vândă cel puțin 26 de milioane de unități de telefoane în acest an. Odată cu apropierea sezonului cumpărăturilor de sărbători, s-ar putea să nu fie o cifră greu de atins.

Korea Investment & Securities Co. este o companie de investiții financiare care oferă servicii de intermediere, gestionare a activelor și servicii bancare de investiții. A fost fondată în 2005 și are sediul în Seul, Coreea de Sud.

Sursa sus amintită oferă cifre estimative ale vânzărilor și pentru cele mai recente dispozitive pliabile Samsung în prima lună. Compania a vândut 1,15 milioane de unități din Galaxy Z Flip 5 și 0,64 milioane de unități (640.000) din Galaxy Z Fold 5 în prima lună de la lansare. Cifra combinată de 1,79 milioane marchează o creștere de 23% față de modelele din 2022. Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 au fost vândute în 1,45 milioane de unități în prima lună. Din Flip 4 au fost vândute 930.000 de bucăți, iar din Fold 4 s-au vândut 520.000 de bucăți.

Concurență tot mai mare pe piața pliabilă

Cu toate acestea, comparând vânzările pliabile de pe o lună cu gama Galaxy S, Samsung se descurcă mai rău în acest an. Seria Galaxy S23 a vândut 2,77 milioane de unități în prima lună, mult mai mult decât noile pliabile (1,79 milioane). În 2022, aceste cifre au ajuns la 1,37 milioane și, respectiv, 1,45 milioane. A fost o poveste similară și în 2021 – 1,1 milioane (Galaxy S) și, respectiv, 1,29 milioane Flip și Fold).

Deși acest lucru ar putea reflecta popularitatea seriei Galaxy S23, Samsung se confruntă în acest an cu o concurență mai dură pe piața pliabilă decât oricând. În prezent, zece companii vând telefoane pliabile, multe dintre ele concurând cu Samsung la nivel global. Rămâne de văzut dacă firma coreeană reușește să obțină o creștere de două cifre a vânzărilor pentru noile sale piese pliabile.