Samsung Electronics sfidează piața, venituri mari în Q2 2022

294
Samsung Electronics profit
Sursă foto: Samsung

Samsung Electronics a înregistrat al doilea cel mai mare venit în al doilea trimestru din cauza cererii puternice de cipuri de memorie, a declarat zile trecute compania. Veniturile preliminare au fost de 77 de trilioane de woni (~59,3 miliarde de dolari SUA) în perioada aprilie-iunie. Veniturile sunt în creștere cu 20,9% față de același trimestru al anului trecut.

A fost ușor în scădere față de recordul de 59,9 miliarde USD în primul trimestru al acestui an. Dar și așa, conform Samsung Newsroom, a fost al doilea cel mai mare venit trimestrial din istoria companiei Samsung. Profitul operațional preliminar a crescut cu 11,4% pe parcursul anului, la 14 trilioane won (~10,8 miliarde de dolari SUA) în Q2 2022. Veniturile au fost aproximativ cu așteptările pieței, dar profitul operațional a ratat maximul înregistrat de Samsung de 11,3 miliarde USD.

Cerere foarte mare de cipuri de memorie Samsung

Venitul net și câștigurile detaliate pentru fiecare subsidiară Samsung vor fi anunțate mai târziu în această lună, după un audit extern și aprobarea consiliului de administrație. Veniturile companiei au fost excelente timp de trei trimestre consecutive până în Q1 2022, pe fondul cererii mari de semiconductori.

Cererea puternică de cipuri Samsung a compensat incertitudinile pieței interne și externe, cum ar fi riscurile geopolitice prelungite din Europa; presiunile inflaționiste în creștere; și preocupările tot mai mari cu privire la recesiunile economice globale. S-a estimat că divizia de fabricare a cip-urilor a înregistrat un profit operațional de ~7,7 miliarde USD în Q2 2022. Profitul semiconductorilor a reprezentat peste 70% din profitul total al Samsung.

Samsung produce aproximativ o cincime din exporturile din Coreea. Are veniturile egale cu ~17% din PIB-ul Coreei. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Aceasta a fost determinată de cererea mare pentru cipuri de server, compensând cererea mai mică pentru dispozitive mobile și PC. Estimativ profiturile din smartphone-uri și electrocasnice au scăzut în al doilea trimestru din cauza cererii globale slabe. Cauzele au fost îngrijorarea crescândă cu privire la inflația ridicată și recesiunea economică.

Estimările pieței au arătat că Samsung a livrat aproximativ 61 de milioane de smartphone-uri în aprilie-iunie (Q2 2022). Este o scădere față de 73 de milioane de smartphone-uri vândute în primul trimestru din acest an. Și livrările de televizoare Samsung ar fi scăzut cu 28% în al doilea trimestru față de primul din 2022.

Samsung va publica datele exacte defalcat pe toate subsidiarele sale în această lună.