Samsung Electronics a anunțat noi venituri record în Q3 2018

1232

Samsung Electronics a obținut cel mai mare profit operațional trimestrial în al treilea trimestru al acestui an. Conform NewsSamsung, gigantul high-tech a depășind pentru prima dată cifra de 17 trilioane won (14,9 miliarde dolari). Această cifră uriașă se datorează vânzărilor mari de semiconductori, în ciuda vânzărilor lente de smartphone-uri.

Profitul operațional al celui de-al treilea trimestru a atins un nou maxim, o creștere cu 20,9% față de Q3 2017. Venitul total a crescut atât pe an, cât și pe trimestru, pe fondul vânzărilor foarte mari de produse de memorie și de panouri OLED. Divizia de semiconductori a înregistrat câștiguri mai mari pe fondul unei cereri sezoniere puternice, în special pentru memorii de server și de mobil.

În timp ce cererea NAND și DRAM a rămas ridicată, afacerea de memorie și-a îmbunătățit câștigurile. Este rezultatul vânzărilor de produse premium și randamentului mare din producție la uzina din Pyeongtaek„, a spus Samsung.

Gigantul coreean afirmă că se așteaptă ca profitul global din întreaga companie să scadă în Q4 2018. Acest lucru se va datora, în mare parte, unui sezon mai slab pentru piața semiconductorilor. Această perioadă de cerere redusă va afecta de asemenea afacerea cu cip-uri de memorie. Se așteaptă ca acest lucru să aibă impact și în primul trimestru al anului viitor. Rezultatele se estimează că vor crește în următoarele trimestre pe măsură ce condițiile de afaceri se vor îmbunătăți.

Pyeongtaek este un oraș în provincia Gyeonggi cu aproximativ 450.000 de locuitori. Aici se află una dintre cele mai mai mari baze militare americane din afara SUA. Samsung are două unități de producție pentru semiconductori la Pyeongtaek, care au costat aproape 30 de miliarde de dolari.

Vânzări mai slabe din partea Samsung Mobile

Divizia IT și de comunicații mobile a raportat o scădere a veniturilor din cauza vânzărilor lente ale smartphone-urilor sale emblematice. „Vânzările de smartphone-uri au fost mai slabe datorită scăderii vânzărilor de produse mid-range și low-end„. Conform unui reprezentant al companiei Samsung.

Vânzările de smartphone-uri și electronice de consum sunt prognozate să crească, beneficiind de sezonul de vârf de la sfârșitul anului. „Al patrulea trimestru este un sezon de vârf pentru smartphone-uri. Totuși costurile de marketing asociate vor determina scăderea profitului trimestrial„. A spus un oficial Samsung. „Dar piața 5G va oferi multe noi oportunități pentru piața smartphone-urilor care sunt așteptate să contribuie la noi platforme pentru jocuri și conținut video de înaltă definiție„.

Pentru divizia de electronice de consum, câștigurile au crescut ușor în al doilea trimestru. Acest lucru se datorează vânzărilor mari de produse premium, în special televizoare Samsung. Televizoarele QLED și televizoare ultra-mari de 75 inch și dimensiuni mai mari, au fost în prim-plan.