Samsung și Videotron au lansat serviciul 5G în Canada

473
Samsung si Videotron au lansat serviciul 5G in Canada
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Videotron au anunțat lansarea serviciului 5G pentru utilizatorii Videotron din Canada. Serviciul 5G al Videotron stabilește Montreal, al doilea oraș ca mărime din Canada, ca punct de plecare al lansării comerciale 5G și se va extinde în timp în toată rețeaua Videotron din provincia Quebec.

După multe decenii de succes în domeniul televiziunii prin cablu și al accesului la internet, Videotron și-a desfășurat operațiunea wireless în 2010 și a fost cel mai rapid operator care a crescut de atunci. Acum cu eforturi combinate Samsung și Videotron, compania canadiană și-a extins cu succes serviciile la 5G.

Pentru lansare, Samsung a furnizat 5G RAN, care acoperă spectrele de 600 MHz, 700 MHz, 2,6 GHz și AWS. Mai mult, 5G RAN de la Samsung acceptă atât LTE, cât și 5G NR, permițând operarea convenabilă a unei rețele și economisește spațiu de instalare, reducând totodată costurile. Colaborarea Samsung și Videotron în acest domeniu este considerată un succes.

Samsung și Videotron vor colabora în 5G și în viitor

Colaborarea cu Samsung pentru serviciul 5G ne-a pregătit să îndeplinim cele mai înalte așteptări ale clienților noștri.” a declarat Jean-François Pruneau, președinte și CEO Videotron. „Prin intensificarea eforturilor noastre de colaborare, vom oferi experiențe îmbogățitoare și îi vom păstra pe utilizatori conectați la tot ceea ce le pasă. Suntem încântați să oferim o experiență de conectivitate reînnoită, care să ne însoțească clienții în viața de zi cu zi”.

Videotron este o companie de comunicații integrate din Canada: televiziune prin cablu, Internet, telefonie prin cablu și telefonie mobilă. La 30 septembrie 2020, avea 1.481.800 de clienți de televiziune prin cablu și 1.773.600 de abonați la Internet.

Samsung și Videotron vor colabora în continuare în domeniul 5G. „Samsung este încântat să sprijine Videotron pentru primul său serviciu 5G. Această lansare comercială va deschide noi experiențe interesante pentru utilizatorii 5G de la Videotron”. A declarat Jeff Jo, președinte și CEO Samsung Electronics Canada, conform Samsung Newsroom. „Împreună cu Videotron, Samsung își va folosi experiențele de succes 5G pentru a aduce servicii fiabile utilizatorilor din Canada”.

Samsung a fost pionierul livrării cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, inclusiv chipset-uri, radiouri și tehnologii de rețea de bază. Samsung acceptă servicii comerciale 5G pe piețele de top din lume, inclusiv Coreea, SUA și Japonia. În plus, compania își extinde rapid amprenta globală pe noi piețe, inclusiv Canada și Noua Zeelandă.