Samsung ViewFinity S8UT prezentat, are afișaj 4K și Thunderbolt 4

236
Samsung ViewFinity S8UT
Sursa Foto: via news.samsung.com

Samsung a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute un nou monitor de afaceri numit Samsung ViewFinity S8UT. Modelul are un ecran IPS cu diagonala de 27 inch (68,58 centimetri), o rezoluție 4K (3840×2160 pixeli) cu rata de actualizare de 60Hz și vine cu suport pentru HDR10. Noul Samsung ViewFinity S8UT vine cu o stație de andocare Thunderbolt 4 și o ergonomie foarte bună.  Până acum există doar câteva monitoare cu suport Thunderbolt 4 pe piață.

Celelalte date cheie ale monitorului Samsung ViewFinity S8UT includ un timp de răspuns de 5 ms, adâncime de culoare de 10 biți, 99% sRGB și un consum de energie de 26 wați (SDR) sau 49 wați (HDR). Contrastul (1000:1) și luminozitatea (350 cd/m²) sunt la un nivel tipic IPS, potrivit Prad.de. Noul monitor are și difuzoare stereo integrate, la fel ca și modurile picture-in-picture, picture-by-picture și așa-numitul Auto Source Switch+. Acesta din urmă poate comuta automat intrarea semnalului atunci când sunt conectate mai multe dispozitive finale.

Monitorul Samsung ViewFinity S8UT va costa aproximativ 800

Pe partea interfeței, există o intrare HDMI, un hub USB 3.0, o ieșire pentru căști și o mufă RJ-45. De asemenea, Samsung ViewFinity S8UT are și două porturi Thunderbolt 4 (1x sursă de alimentare de 90W, 1x sursă de alimentare de 15W). Există, de asemenea, funcționalitate de conectare în lanț, astfel încât setările cu mai multe monitoare pot fi proiectate convenabil.

Samsung ViewFinity S8UT (alias LS27B800TGUXEN) cântărește 5,1 kg fără suport. Mai mult, suportul nu lasă nicio dorință ergonomică neîmplinită. Rotirea, înclinarea, reglarea înălțimii, pivotarea, suportul VESA (100 x 100 mm), filtrarea luminii albastre și LED-ul de margine sau lumina de fundal, totul este de cea mai bună calitate. Funcția Eco Saving Plus economisește până la 10% energie, analizând conținutul ecranului și ajustând automat luminozitatea zonelor întunecate.

Cel mai mare ecran din lume este un afișaj LED care măsoară 250 x 30 metri și are suprafață totală de 7.500 m². Este situat în The Place, Beijing, China. Ecranul este compus din cinci ecrane aranjate într-o linie pentru a produce o imagine continuă.

Monitorul ViewFinity S8UT a fost conceput în primul rând pentru designerii grafici și creatorii de conținut. Timpul de răspuns (5 ms) și rata de reîmprospătare (60Hz) sunt la nivel de birou, dar nu la nivel de joc. Noul monitor Samsung este din familia Samsung ViewFinity S8.

Nu se știe încă când va fi lansat ViewFinity S8UT. Samsung a anunțat că acordă o garanție de trei ani, dar nu a dat detalii despre preț. Monitorul Samsung ViewFinity S80PB echipat similar, dar fără conexiune Thunderbolt, costă în prezent în jur de 570 de euro. Dacă facem o comparație cu modelele de acest tip de la alți producători, prețul ar trebui să fie în jur de 800 de euro.