Samsung ViewFinity S9 este primul monitor 5K al companiei

328
Samsung ViewFinity S9 este primul monitor 5K al companiei
Sursa foto: via androidheadlines.com

În fiecare an Samsung vine la CES Las Vegas cu o mulțime de noi tehnologii din domeniile în care activează. În acest an compania va prezenta la CES 2023 Las Vegas și monitorul Samsung ViewFinity S9, primul său monitor cu afișaj 5K. Spre deosebire de monitoarele Odyssey, ViewFinity S9 este orientat către profesioniști creativi precum fotografi și designeri grafici.

Monitorul Samsung ViewFinity S9 are o rezoluție de 5.120 x 2.880 cu o gamă de culori de 99% DCI-P3, totul într-un ecran de 27 inch (68,58 centimetri). Samsung spune că acest lucru va ajuta monitorul să ofere detalii clare, fidele la formă, precum și o reprezentare clară și precisă a culorilor „chiar și în medii vizuale complicate sau nuanțate”.

Samsung ViewFinity S9 cu un afișaj antistrălucire

Una dintre cele mai utile specificații este afișajul mat pentru a reduce strălucirea. Cu afișajul mat instalat, mai puțină lumină va fi reflectată de acesta. Ceea ce desigur va reduce strălucirea. Samsung subliniază că acest lucru va ajuta la prevenirea distragerii atenției în timpul lucrului. Dar într-adevăr, știm cu toții că strălucirea este enervantă. Deci, cu cât este mai puțină, cu atât mai bine indiferent de situație.

Samsung ViewFinity S9 are un mod vertical, potrivit AndroidHeadlines. Ceea ce va fi cu siguranță una dintre cele mai iubite caracteristici ale monitorului este modul de orientare verticală. Similar cu modul Cockpit de pe Samsung Odyssey Ark, ViewFinity S9 poate fi ajustat pentru a trece de la o orientare peisaj la orientare portret. Sigur alegerea unuia mod vertical sau orizontal depinde de tipul de lucrare efectuată pe monitor. Dar este un plus binevenit. Monitorul include și o cameră 4K detașabilă care poate fi folosită pentru apeluri Zoom sau alte opțiuni de videoconferință.

Zoom Video Communications, Inc. (Zoom) este o companie americană fondată în 2011 cu sediul în San Jose, California. Furnizează servicii de videotelefonie și chat online printr-o platformă software peer-to-peer bazată pe cloud.

Și în timp ce acest monitor este proiectat mai mult pentru setări profesionale, încă rulează pe platforma Samsung Smart TV. Aceasta înseamnă acces la lucruri precum Netflix și alte aplicații de streaming TV pentru divertisment în timpul nefuncționării. Monitorul are porturi pentru HDMI, DisplayPort și USB-C pentru conectarea la desktop-uri sau laptop-uri, precum și la alte dispozitive sau periferice pentru transferul media și date.

Samsung ViewFinity S9 va fi lansat la vânzare mai târziu în acest an. Momentan Samsung nu a anunțat prețul pentru monitor. Acesta va fi probabil disponibil atât de la Samsung, cât și de la partenerii săi de retail.