Samsung ViewFinity S9 de 27 inch 5K la vânzare la nivel global din august

300
Samsung ViewFinity S9 de 27 inch 5K
Sursa foto: via theverge.com

Monitorul ViewFinity S9 a fost prezentat la începutul anului și a fost un laureat CES Innovation Awards. La șapte luni după ce a anunțat monitorul Samsung ViewFinity S9 de 27 de inch aflăm în sfârșit detalii despre prețuri și disponibilitate. Monitorul are un afișaj 5K incredibil de clar la o diagonală de 27 de inch (68,58 centimetri). Samsung spune că ViewFinity S9 acoperă 99% din gama de culori DCI-P3, deci este perfect și pentru editarea fotografiilor.

Prețul și data exactă de livrare variază în funcție de piață și vor deveni disponibile de la sucursalele locale Samsung în zilele următoare. Cu un afișaj 5K care va rivaliza cu monitoarele de la LG și Apple, montorul Samsung va costa 1.600 USD în SUA. Samsung ViewFinity S9 de 27 inch 5K fi disponibil la nivel global din luna august.

Samsung ViewFinity S9 cu o rezoluție de 5.120 x 2.880 pixeli

Deși are o diagonală destul de mică, Samsung ViewFinity S9 are o rezoluție de 5.120 X 2.880 pixeli, realizând astfel o densitate de pixeli de 218 PPI. Lista de specificații și caracteristici include, de asemenea, o acoperire de culoare din gama DCI-P3 de 99% și luminozitate tipică de 600 de niți.

DCI-P3 (Digital Cinema Initiative) este un spațiu de culoare RGB (Red, Green and Blue) definit pentru prima dată în 2005 ca parte a Digital Cinema Initiative, pentru a fi utilizat pentru distribuția de filme cinematografice digitale.

Samsung ViewFinity S9 oferă Thunderbolt 4 (cu până la 90 de wați de încărcare), USB-C și Mini DisplayPort. Are și o cameră web 4K SlimFit încorporată. Nu lipsesc nici aplicațiile Smart TV și Samsung Gaming Hub (cu acces la Xbox Game Pass și Nvidia GeForce Now). Disponibilitatea unora dintre cele de mai sus poate depinde de piață.

Monitorul are, de asemenea, un „mod pivot” în care se rotește la 90°. În acest fel se va potrivi mai mult text pe ecran cu mai puțină derulare. În loc să construiască o cameră web direct în cadrul ecranului, Samsung include „o cameră SlimFit 4K încorporată care se conectează prin intermediul unui pin pogo fără cabluri sau echipamente suplimentare”.

Calibrare inteligentă a culorile pe monitorul Samsung

Monitorul Samsung ViewFinity S9 are și funcția de calibrare inteligentă controlată prin intermediul camerei smartphone-ului. Este prima astfel de funcție din domeniu. Utilizatorii pot personaliza în mod convenabil ecranul pentru setări precise fără echipamente costisitoare și complexe de calibrare oricând doresc.

Folosind aplicația SmartThings, utilizatorii pot alege să calibreze în modul de bază pentru o ajustare rapidă și ușoară a setărilor pentru balansul de alb și gama, sau pot folosi Profesional Mode pentru controlul complet al temperaturii culorii, luminozității, spațiului de culoare și setărilor gama. Utilizatorii pot începe acest proces pur și simplu îndreptând camera smartphone-ului spre ViewFinity S9. Apoi, după calibrare, pot vizualiza un raport care detaliază ajustările efectuate și acuratețea culorii Delta E.

Monitorul Samsung are difuzoare incorporate și o funcție Adaptive Sound Plus care „ajustează automat nivelurile de zgomot”. Potrivit TheVerge, monitorul Samsung are și o telecomandă inclusă.