Samsung și Visa prezintă SoftPOS pentru plăți wireless pe smartphone-uri

858
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung împreună cu Visa, lider global în plăți digitale și First Data au prezentat noua soluție software de vânzare (SoftPOS) la IFA Belin 2019. SoftPOS permite dispozitivelor mobile Samsung să fie utilizate pentru tranzacții fără contact pentru orice sumă fără echipament suplimentar. IFA Berlin este cel mai mare târg tehnologic din Europa și un loc important unde expune industria tehnologică globală.

SoftPOS permite plățile fără contact pentru orice sumă prin intermediul unui smartphone sau tabletă. Funcționează în același mod ca un terminal de plată tradițional, dar fără echipament suplimentar. SoftPOS permite această funcționalitate pe un dispozitiv mobil de zi cu zi folosind sistemul de comunicare în câmp apropiat (NFC).

Colaborare First Data, Visa și Samsung pentru SoftPOS

Terminalul comerciantului va accepta tranzacții fără contact de pe cardurile contactless existente, de pe alte telefoane mobile cu NFC sau alte dispozitive compatibile cu NFC, cum ar fi wearables. Un experiment pentru SoftPOS va avea loc în Polonia până la sfârșitul anului 2019. Programul pilot se va extinde ulterior, inițial în regiunile EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) și APAC (Asia-Pacific).

Pe lângă cooperarea internațională în implementarea SoftPOS în regiunile EMEA și APAC, fiecare dintre companiile participante contribuie la tehnologie pentru a face din SoftPOS una dintre cele mai avansate soluții de plată din lume.

Capacitatea de contact Visa permite tranzacții fără contact rapide și sigure. Fiserv asigură decontarea rapidă și sigură a tranzacțiilor printr-o aplicație mobilă simplă și intuitivă. Samsung, în parteneriat cu Samsung Knox, oferă protocoale de securitate cu mai multe straturi atât în ​​hardware cât și în software. În același timp Samsung furnizează o gamă vastă din cele mai inovatoare dispozitive mobile existente la ora actuală pe piață.

VISA este o societate formată din 21 mii de instituții financiare care emit cărți de credit și debit. Visa Inc. este liderul mondial în domeniul plăților digitale. Visa are operațiuni pe toate continentele din întreaga lume, cu excepția Antarcticii. VisaNet este capabilă să manipuleze peste 65.000 de mesaje de tranzacții pe secundă.

Cu SoftPOS procesare rapidă și sigură a tranzacțiilor

Am îmbrățișat o nouă eră a plăților – era mobilității. Deoarece plățile fără contact cresc în popularitate, este important ca vânzătorii să poată activa aceste plăți pe dispozitivele mobile. SoftPOS, a fost conceput pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale consumatorilor și antreprenorilor și va schimba modul în care oamenii efectuează plățile zilnice. SoftPOS facilitează procesarea convenabilă, rapidă și sigură a tranzacțiilor fără contact”. A declarat John Gibbons, vicepreședinte executiv și șef al EMEA, Fiserv, conform News Samsung.

Cu SoftPOS concretizăm viziunea noastră de a deveni un inovator al noilor experiențe mobile, prin tehnologie și produse avansate. Astăzi permitem accesul la o nouă soluție care face viața antreprenorilor mult mai ușoară și mai convenabilă. Datorită platformei de securitate Samsung Knox, clienții pot fi siguri că plățile vor fi în siguranță”. A declarat HS HS Myung, VP, echipa Global Mobile B2B, șeful EU / CSI, America de Nord / America Latină, Global Channel Sales, Samsung Electronics.