Samsung, Qualcomm și Verizoan ating viteze record de încărcare în 5G

487
Samsung Qualcomm si Verizoan ating viteze record de incarcare de 5G
Sursa Foto: via phonearena.com

Oricât de grozav pare să ai 5G bucuria reală vine atunci când te afli într-o zonă deservită de semnale mid-band sau mmWave. Din păcate acest lucru nu se întâmplă în România! Zilele trecute în SUA, Samsung, Qualcomm și Verizon au reușit să atingă viteze de încărcare record de 711Mbps în 5G mmWave în interiorul unui laborator.

În colaborare cu Qualcomm și Verizon, suntem încântați să atingem aceste viteze uplink ultrarapide. Acestea permit experiențe 5G diferențiate și să ofere servicii mobile mai captivante pentru toți utilizatorii”. A declarat Junehee Lee, vicepreședinte executiv și șef R&D, Networks Afaceri la Samsung Electronics, conform PhoneArena.

Viteză de încărcare 5G record înregistrată de Verizon, Samsung și Qualcomm

Smartphone-ul nu numai captează semnale direcționate către dispozitiv, ci trimite și semnale. De exemplu, când primiți un e-mail, acesta este un exemplu de descărcare. Când trimiteți un e-mail, acesta este un exemplu de încărcare. Acum Samsung în colaborare cu Verizon și Qualcomm au reușit să înregistreze viteze de încărcare de 711Mbps. Rezultatul este în condiții de laborator, dar este un mare pas înainte în acest domeniu.

Tehnologia de rețea utilizată în demonstrație a inclus 28GHz 5G Compact Macro de la Samsung. Smartphone-ului folosit a fost alimentat de un modem Qualcomm Snapdragon X65 5G. Verizon a combinat 400MHz din spectrul său mmWave 5G cu 20MHz 4G utilizând cele mai noi tehnologii 5G.

Verizon a fost fondată în 7 octombrie 1983 și are sediul în New York. Verizon operează rețeaua wireless cea mai fiabilă din SUA, o rețea națională de ultimă generație. La sfârșitul anului 2020 Verizon avea 120,9 milioane de abonați.

Compact Macro de la Samsung oferă 5G mmWave prin reunirea unei benzi de bază, radio și antenă într-un singur factor de formă. Această soluție compactă și ușoară poate fi instalată cu ușurință pe laturile clădirilor, precum și pe stâlpii de utilități.

Snapdragon X65 este sistemul de modem-RF 5G mmWave a 4-a generație Qualcomm pentru telefoane, bandă largă mobilă, computer, XR, IoT industrial, rețele private 5G și acces wireless fix. Dispozitivele mobile comerciale bazate pe aceste soluții Modem-RF vor fi lansate până la sfârșitul anului 2021.

În timp ce viteza de descărcare multi-gigabit a fost atinsă anterior, aceasta este cea mai rapidă viteză de încărcare pe care companiile au reușit să o înregistreze. Viteza de încărcare de peste 700Mbps este echivalentă cu încărcarea unui film de 1GB în 10 secunde. Astfel, utilizatorii vor putea încărca videoclipuri, date, imagini și multe altele în locuri aglomerate, inclusiv pe un stadion plin cu spectatori.