Samsung și Vodafone continuă să extindă 5G Open RAN în Europa

245
Samsung si Vodafone 5G Open RAN Europa
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Vodafone și-au anunțat planurile de a accelera extinderea rețelelor 5G Open RAN în Europa. După lansarea cu succes în Marea Britanie, Samsung și Vodafone încep să avanseze rețelele 5G Open RAN de următoarea generație în Germania și Spania.

Acest nou parteneriat se bazează pe colaborarea inițială în rețelele 5G a celor două companii, inclusiv lansarea cu succes de către Vodafone UK a primului site 5G Open RAN în Bath, Marea Britanie, în ianuarie 2022, folosind soluția virtualizată RAN (vRAN) de la Samsung. Samsung și Vodafone demonstrează performanță și capacitate stabilă în rețeaua comercială Vodafone UK. Cele două companii au depășit nivelul de performanță vizat și economiile de energie în site-urile sale strategice Open RAN situate în Exmouth și Torquay, Anglia.

Samsung și Vodafone vor lansa noi rețele 5G în Spania și Germania

Pe baza progreselor lor colaborative, cele două companii continuă să-și dezvolte amprenta Open RAN în Europa. Noile dezvoltări și proiecte includ:

În Marea Britanie. Samsung și Vodafone au implementat Samsung Massive MIMO compatibile cu O-RAN în rețeaua Vodafone UK, extinzând acoperirea 5G în UK. Prin aceasta, stațiile Samsung 64T64R Massive MIMO sunt acum integrate cu succes cu 5G vRAN, transportând trafic de date comercial. Recent, companiile au finalizat un apel de date folosind vRAN de la Samsung și radioul Massive MIMO de la NEC. În acest fel s-a demonstrat interoperabilitatea cu mai mulți furnizori pentru rețeaua comercială Vodafone. Acest lucru ilustrează modul în care tehnologia Open RAN poate permite integrarea multi-furnizor a vRAN, nu numai cu stații cu o singură bandă, ci și cu Massive MIMO mai complexe.

În Germania. Vodafone va derula proiecte pilot cuprinzătoare pentru Open RAN folosind soluțiile radio compatibile cu 2G/4G vRAN și O-RAN Samsung. În aceste proiecte-pilot comerciale anunțate în octombrie 2022, Vodafone va folosi soluțiile mature Samsung. Acestea și-au dovedit performanța, stabilitatea și fiabilitatea în rețelele comerciale unde au fost implementate până acum.

În Spania. Samsung s-a alăturat bancului de testare al Vodafone din Ciudad Real, care a fost creat pentru a evalua furnizorii de RAN maturi și pentru a compara performanța atât în ​​RAN tradițional, cât și în cel deschis. Samsung va implementa stațiile Massive MIMO și vRAN 4G/5G în CREATE (Ciudad Real España Advanced Testing Environment). În acest fel Samsung și Vodafone vor evalua și verifica performanța acestora în mediul urban al Spaniei.

Continuând cu etapele de implementare, cele două companii rămân parteneri puternici în conducerea inovației 5G Open vRAN, potrivit Samsung Newsroom. Vodafone și Samsung colaborează cu alți lideri Open RAN, pentru a accelera accelerarea Open RAN cu o diversitate mai largă și o arhitectură deschisă cu mai mulți furnizori.