Samsung și Vodafone au efectuat un apel de date pe o rețea Open RAN

157
Samsung si Vodafone Open RAN
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Vodafone, în colaborare cu AMD au realizat cu succes un apel end to end care utilizează tehnologia Open RAN. Companiile au folosit pentru acest lucru cele mai recente procesoare AMD. Realizarea este o premieră pentru industria mobilă și demonstrează cum expertiza în materie de tehnologie a companiilor conduce la îmbogățirea ecosistemului Open RAN în întreaga industrie.

Open RAN (O-RAN) sau o rețea de acces radio deschisă este o versiune neproprietară a sistemului de rețea care permite interoperarea între echipamentele de rețea mobilă furnizate de diferiți furnizori.

Primul apel a fost realizat în laboratorul de cercetare și dezvoltare al Samsung din Coreea de Sud. A fost folosit un RAN virtualizat al Samsung, versatil și compatibil cu O-RAN, alimentat de procesoarele din seria AMD EPYC 8004, pe serverele Telco/Edge ale Supermicro, susținute de platforma Wind River Studio Container-as-a-Service (CaaS). Această demonstrație a avut ca scop verificarea performanței optimizate, eficienței energetice și interoperabilității între soluțiile partenerilor.

Această acțiune comună reprezintă angajamentul continuu al Samsung și Vodafone de a-și consolida poziția pe piața Open RAN. Cele două companii vor să-și extindă ecosistemul cu parteneri de frunte din industria mobilă. Acest ecosistem Open RAN mai larg și în creștere ajută operatorii să construiască și să modernizeze rețelele mobile cu o flexibilitate mai mare, un timp mai scurt de punere pe piață și performanțe de neegalat. Companiile Samsung și Vodafone vor demonstra rezultatele testului în cadrul evenimentului MWC 2024 (26 februarie – 29 februarie).

Demonstrația ilustrează angajamentul și deschiderea Samsung de a valorifica întregul potențial al rețelelor mobile. Samsung lucrează în mod constant cu alți lideri tehnologici pentru a oferi operatorilor mijloacele de a transforma rețelele și de a capitaliza diversitatea ecosistemului Open RAN„. A declarat June Moon, Vicepreședinte Executiv și Șef al R&D, în cadrul diviziei de Networks, Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Open RAN reprezintă o transformarea majoră pentru progresul rețelelor mobile pentru viitor. Atingerea acestui punct de referință cu Samsung și AMD arată dedicarea Vodafone în inovația Open RAN. Vodafone caută în mod constant să inoveze rețeaua sa, explorând potențialul și diversitatea ecosistemului„. A declarat și Nadia Benabdallah, Director al Strategiei de Rețea și Inginerie la Grupul Vodafone.

Industria telecomunicațiilor continuă să ceară noi niveluri de performanță și eficiență energetică. Procesoarele AMD EPYC 8004 sunt optimizate pentru modelele moderne de implementare a rețelelor de vârf și vRAN. În acest fel permit evoluția actuală a industriei telecom spre rețele cu adevărat deschise și virtualizate. Suntem extrem de mândri de colaborarea noastră cu Samsung și Vodafone.” A declarat și Kumaran Siva, vicepreședinte, Dezvoltare Strategică a Piețelor, AMD.

În iunie 2021, Samsung a devenit un partener strategic pentru Vodafone pentru a-și duce la îndeplinire viziunea Open RAN. Începând de atunci, companiile și-au extins colaborarea, marcând recent un punct de referință prin demararea celei mai mari implementări Open RAN în Marea Britanie, în august 2023. Samsung a anunțat și o nouă colaborare cu AMD pentru a avansa vRAN-ul 5G și Open RAN-ul virtualizat pentru transformarea rețelei.

Ecosistemul puternic al Samsung demonstrează capacitatea de a oferi soluții vRAN și Open RAN fiabile și durabile. Cu obiectivul de a pre-testa și integra astfel de alternative, Samsung a căutat să-și valideze soluțiile vRAN și Open RAN, pentru a oferi operatorilor de rețele o cale eficientă către piață. Expertiza Samsung în rețelele comerciale este deja demonstrată la nivelul operatorilor principali din America de Nord, Europa și Asia.