Samsung W920 lansat, este primul cip de 5nm pentru articole portabile

393
Samsung W920 lansat este primul procesor de 5nm pentru articole portabile
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat noul său procesor portabil, Exynos W920. Noul procesor integrează un modem LTE și este primul din industrie care va fi construit cu un nod de proces avansat de 5 nanometri (nm) extrem ultra-violet (EUV). Noul cip pentru dispozitive portabile oferă performanțe puternice cerute de dispozitivele purtabile de generația următoare.

Produsele portabile precum smartwatch-urile nu mai sunt doar un gadget interesant. Acum fac parte din stilul nostru de viață în creștere pentru a vă menține în formă, în siguranță și alertă”. A declarat Harry Cho, vicepreședinte de marketing System LSI la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Cu Exynos W920, dispozitivele portabile viitoare vor putea rula aplicații cu interfețe de utilizator atrăgătoare din punct de vedere vizual și experiențe de utilizator mai receptive, păstrându-vă în același timp conectat în mișcare cu LTE rapid.”

Samsung W920 – performanțe cu 20% mai mari ca predecesorul

Exynos W920 conține două nuclee Arm Cortex-A55 pentru procesare performantă și eficientă energetic. Este cu aproximativ 20% mai performant decât predecesorul său. Noul procesor Samsung are un GPU Arm Mali-G68 care oferă performanțe grafice de zece ori mai bune decât predecesorul său. Cu nuclee actualizate și performanțe îmbunătățite, Exynos W920 permite lansări mai rapide de aplicații și o interfață interactivă grafică 3D mai atractivă pe afișajul qHD (960 × 540) al unui dispozitiv.

Chiar și cu cele mai recente caracteristici și îmbunătățiri, Exynos W920 este foarte mic. Procesorul este cel mai mic de pe piață pentru articole portabile. Tehnologia încorporează Exynos W920, IC de gestionare a energiei (PMIC), LPDDR4 și card multimedia încorporat (eMMC) în același pachet, utilizând configurația System-in-Package-Embedded Package on Package (SiP-ePoP). Dimensiunea compactă a procesorului permite ceasurilor inteligente să găzduiască baterii mai mari sau să aibă design-uri mai elegante.

Always On Display este o caracteristică care arată informații limitate în timp ce telefonul doarme. AOD a fost introdus pentru prima dată de Nokia în 2009 pe telefonul Nokia N86. Always On Display consumă aproximativ 3% din baterie.

Noul procesor Samsung este compatibil cu noul Wear OS

Always-on-display pentru articole portabile, în special pentru ceasuri inteligente, este o caracteristică adoptată pe scară largă. Cu AOD putem foarte ușor să aruncăm o privire rapidă la oră, notificări, apeluri pierdute și multe altele, fără a fi nevoie să treziți ceasul din somn. În loc să pornească CPU-ul principal, W920 activează un procesor dedicat de afișare de mică putere. Acesta este un Cortex-M55 și reduce consumul de energie al afișajului în modul AOD comparativ cu modelul său anterior Exynos.

Pentru experiențe conectate fără probleme în mișcare, Exynos W920 este încorporat cu un modem 4G LTE Cat.4. Are, de asemenea, încorporat un sistem global de navigație prin satelit pentru urmărirea vitezei, distanței și elevației în timpul activităților în aer liber. Exynos W920 acceptă noua platformă portabilă unificată Samsung – Google, este vorba despre Wear OS. Mai multe informații despre Samsung Exynos aflați pe http://www.samsung.com/exynos.