Samsung depășește Intel, este cel mai mare producător mondial de cipuri

416
Samsung depaseste Intel este cel mai mare producator mondial de cipuri
Sursa Foto: via SamMobile.com

Divizia de semiconductori duce în ultimul timp greul pentru pentru Samsung. Compania Samsung a înregistrat profituri record în Q2 2021, în mare parte datorită performanței stelare a acestei divizii. Cererea crescută pentru produsele sale cu semiconductori i-a permis Samsung să depășească Intel pentru a deveni cel mai bun producător de cipuri din lume.

Samsung a trecut mai întâi de Intel pentru a ocupa prima poziție în urmă cu patru ani în 2017. Cu toate acestea, Intel a reușit să-și revină în 2019. Acum cu cererea intensă de cipuri în urma pandemiei Samsung a ajuns iarăși pe primul loc, detronând compania americană Intel.

Cererea de cipuri de memorie duce Samsung pe primul loc mondial

A fost o realizare destul de mare când Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri din lume după venituri în 2017. Gigantul high-tech sud-coreean a reușit să întrerupă seria incredibilă de 24 de ani a Intel în poziția de top. Conform colegilor noștri de la SamMobile, Samsung a menținut ritmul și în 2018, vânzând din nou mai mult decât Intel.

Cu toate acestea, din cauza suprasolicitării de pe piața memoriei către sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019, veniturile diviziei de semiconductori au avut un succes. Deoarece Intel nu produce memorii, a rămas neafectat. Acest lucru i-a permis companiei Intel să recupereze primul loc până la sfârșitul anului 2019.

Intel a fondată în 1968 și are sediul în Santa Clara, California. În 2020, Dell a reprezentat aproximativ 17% din veniturile totale ale Intel; Lenovo a reprezentat 12% din venituri, iar HP Inc. a reprezentat 10% din veniturile totale.

Samsung a recuperate rapid terenul pierdut până în 2021 și acum este din nou în frunte. A devenit cel mai mare producător de cipuri din lume după venituri. Divizia de semiconductori a adus venituri de 19,7 miliarde de dolari în Q2 2021. Tot în trimestrul doi din acest an Intel Corp. a avut venituri de 19,6 miliarde de dolari. Cipurile de memorie au împins încă o dată compania coreeană la vârf, deoarece lipsa lor de pe piață a ridicat din nou prețurile.

Creșterea constantă a cererii de cipuri de memorie va continua probabil și în perioada următoare. În acest fel nu va fi o problemă ca Samsung să ocupe primul loc pentru mai mult timp.