Samsung Wallet include permise de conducere pentru Arizona și Iowa

212
Samsung Wallet include permise de conducere
Sursă foto: via 9to5google.com

Permisele de conducere virtuale sunt ultimul pas pentru a vă renunța în întregime la portofelul classic pentru telefonul dvs. Din câte se pare nu suntem departe de acest lucru. Cel mai mare producător mondial de telefoane mobile se apropie din ce în ce mai mult de această realitate. Arizona și Iowa devin primele state care folosesc permise de conducere virtuale prin Samsung Wallet.

Samsung Wallet a anunțat oficial că Arizona și Iowa vor fi primele state care vor oferi o versiune virtuală a ID-urilor de stat și a permiselor de conducere. Aceste două state sunt primele adăugate oficial prin Samsung Wallet, sperăm că vor veni și altele. La fel ca adăugarea și păstrarea unui card de credit în Samsung Wallet, permisele de conducere și cărțile de identitate vor fi stocate pe telefon. Aceleași informații despre identificarea dvs. fizică vor fi disponibile în Samsung Wallet, împreună cu un cod QR care poate fi scanat, probabil de autorități, dacă este necesar.

Cu toate acestea, această caracteristică este încă în stadiul de dezvoltare și va fi lansată în lunile următoare. Samsung este optimist că această tehnologie va fi disponibilă până la sfârșitul acestui an.

Permisele virtuale în Samsung Wallet în unele state din SUA

Acest lucru se va face în parteneriat cu IDEMIA, care se ocupă de identificarea oficială în Statele Unite pentru mai multe state. Permisele de conducere vor fi implementate folosind standardul ISO/IEC 18013-5 și se spune că sunt „securizate, precise și private”. Deoarece procesul variază de la stat la stat, această implementare se va aplica pentru moment doar în Arizona și Iowa. Totuși, această acțiune poate da un impuls altor state americane și poate face ca lucrurile să meargă puțin mai repede.

IDEMIA este o companie multinațională cu sediul în Courbevoie, Franța, specializată în securitate digitală, biometrie, identificare și autentificare fondată în 2005. Are filiale în UK, SUA, România, Austria, Spania, Africa de Sud sau Brazilia printre altele.

Samsung a spus că lucrează îndeaproape cu Transportation Security Administration din SUA la un program de testare pentru a accepta permise și ID-uri mobile în 25 de aeroporturi din SUA. Compania nu a spus dacă aceste permise virtuale din Arizona și Iowa vor fi acceptate în aeroporturi.

Cu permisul de conducere virtual pe Samsung Wallet este posibil ca utilizatorii să nu mai fie nevoiți să aibă un permis de conducere fizic. Aceasta este cu adevărat „noua frontieră a identității digitale”, potrivit unui director Samsung care lucrează la proiect, citat de 9to5Google.

Și compania Google, prin Google Wallet lucrează la această tehnologie. În forma sa actuală, programul este limitat la rezidenții din Maryland, din decembrie 2022. Această adăugare de către Samsung la Samsung Wallet este de bun augur pentru permisele de conducere virtuale în ansamblu.