Samsung parteneriat cu Watcha pentru extinderea conținutul HDR10+

670
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a anunțat un nou parteneriat cu Watcha pentru a-și extinde conținutul HDR10+. Watcha este un furnizor de servicii de streaming video din Coreea de Sud. A lansat serviciul de streaming video online Watcha Play în 2016. Compania a crescut în popularitate datorită faptului că are o taxă lunară mai mică decât Netflix.

Prin această nouă colaborare cu Watcha, Samsung își propune să ofere mai mult conținut HDR10+ clienților săi. Tehnologia HDR10+ optimizează luminozitatea și maximizează raportul de contrast, făcând zonele luminoase mai luminoase și cele întunecate mai profunde. HDR10+ este susținut de diverse televizoare inteligente Samsung. Sunt cuprinse aici linia sa QLED, seria de televizoare 8K din 2019 și toate modelele de televizoare Samsung UHD.

Conținutul Watcha Play HDR10+ va fi lansat în prima jumătate a anului 2020

Tot mai mulți furnizori de conținut adoptă standardul HDR10+, dar Watcha Play nu va fi disponibil până în prima jumătate a anului 2020. Atunci Watcha Play va începe să transmită conținut streaming HDR10+ către televizoarele Samsung, potrivit directorului tehnic de la compania Watcha, Lee Tae-hyun.

Watcha Play este disponibil doar în Coreea de Sud la momentul scrierii acestui articol. Nu sunt momentan informații dacă serviciul va fi disponibil și la nivel internațional. Cu toate acestea, există și alte modalități de a vă bucura de conținut HDR10+ pe televizoarele inteligente Samsung dar, din altă parte. Samsung Electronics susține că va continua să-și crească influența „pe piața televiziunii globale, prin îmbunătățirea leadershipului în industria specificațiilor HDR”.

Watcha a fost fondată în 21 septembrie 2011 și are sediul în Seul, Coreea. Compania are una dintre cele mai bune aplicații din lume de recomandare pentru filme, seriale TV și cărți. Aplicația este bazată pe mai mult de 500 de milioane de evaluări și recenzii.

Drept dovadă a ambițiilor Samsung de a-și extinde conținutul HDR, serviciul de streaming video la cerere Disney+ tocmai a fost lansat în Statele Unite, Canada și Olanda, săptămâna aceasta. Disney+ este un serviciu de streaming deținut de divizia Walt Disney Direct-to-Consumer & International a companiei Walt Disney.

Aplicația companiei americane este un nou serviciu de streaming gratuit. Nu afișează anunțuri și oferă seriale și filme exclusive cum ar fi Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și altele. Aplicația Disney+ poate fi descărcată de pe Samsung Smart Hub. Disney+ acceptă formatul HDR10+ împreună cu Dolby Vision și Dolby Atmos.