Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

221
Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie
Sursa Foto: Srivatsa Ramesh

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” – alături de o imagine care sugerează că Galaxy Watch 4 ar putea fi folosit pentru a prezenta noul sistem de operare Wear OS. Va fi pentru prima dată când fanii Samsung vor vedea platforma Wear unificată a Samsung în acțiune la MWC 2021. Ve reamintim că Samsung și Google au unit Tizen OS și Wear OS într-o singură platformă de operare pentru ceasurile inteligente.

Deci, la ce ne așteptăm de la noua platformă? Pe scurt, sperăm că software-ul va oferi viteze mai mari ale procesorului, o durată mai mare de viață a bateriei și o performanță generală mai bună. În plus, fuziunea Tizen cu Wear OS ar trebui să însemne o gamă mai largă de aplicații pentru dispozitive compatibile. Pe lângă prezentarea modului în care intenționează să „reimagineze ceasurile inteligente”, Samsung va detalia și îmbunătățirile securitate pentru ecosistemul Galaxy.

Wear OS prezentat de Samsung la MWC 2021 pe 28 iunie

Dar, având în vedere că acesta nu este un eveniment Unpacked, nu se știe dacă compania va dezvălui dispozitive noi. A specificat planuri pentru a prezenta „cum este setat ecosistemul Galaxy al dispozitivelor conectate pentru a oferi oamenilor posibilități și mai mari de a-și îmbogăți stilurile de viață” – ceea ce ar putea însemna orice. Sperăm totuși, datorită dispozitivelor tachinate în fotografia PR asociată cu evenimentul MWC virtual, să vedem și ceva noutăți. În imagine, putem vedea cum arată Galaxy Z Fold 3, un smartphone care ar putea fi Galaxy S21 FE, precum și noua tabletă Galaxy Tab S8.

Desigur, aceste noi produse s-ar putea să nu fie lansate la MWC 2021, dar poate măcar ceva noutate vom vedea. Majoritatea sunt zvonite pentru mai târziu în 2021, așa că nu ne facem mari speranțe. Lansarea Samsung este programată să aibă loc la ora 20:30 ora României, luni, 28 iunie. Evenimentul va putea fi văzut prin intermediul canalului YouTube al companiei.

Ericsson este o companie suedeză cu sediul în Stockholm, ce construiește rețele de telecomunicații. Este cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume. Compania a fost fondată în 1876 de Lars Magnus Ericsson.

Samsung participă la MWC 2021, în timp ce Sony, Ericsson, Nokia și alte companii au renunțat la eveniment. Multe companii vor participa digital pe fondul preocupărilor permanente în privința COVID-19, conform TechRadar. Evenimentul MWC atrage de obicei ~100.000 de participanți, dar anul acesta GSMA (organizatorul spectacolului) vizează doar aproximativ 50.000. Încă multe companii și țări se confruntă cu restricții de călătorie din cauza pandemiei.

Pe de altă parte, IFA 2021, cea mai importantă expoziție mondială pentru electronice de larg consum, a fost anulată din cauza „preocupărilor globale de sănătate”. Trebuia să aibă loc în septembrie ca un eveniment fizic la la Berlin.