Samsung primul în top Forbes World’s Best Employers 2022

219
Samsung primul in top Forbes The World Best Employers 2022
Sursa foto: forbes.com

Și în acest an revista Forbes a întocmit lista cu Cei mai buni angajatori din lume în 2022 – The World’s Best Employers 2022. Pentru întocmirea acestei liste Forbes a colaborat cu firma de cercetare de piață Statista. Samsung a fost pe primul loc între cei mai buni angajatori din lume, potrivit datelor Forbes. Gigantul coreean a ocupat primul loc pentru al treilea an consecutiv.

În acest top Forbes, Samsung a fost urmat de Microsoft, IBM, Alphabet și Apple. TSMC din Taiwan, care a depășit Samsung în ceea ce privește vânzările de semiconductori în al treilea trimestru al acestui an, s-a clasat pe locul 226.

În top Forbes The World’s Best Employers 2022 – Cei mai buni angajatori din lume se află 247 de companii din SUA. Companiile germane au 113 reprezentante în topul revistei americane, inclusiv BMW Group (pe 13) și Adidas (16). Franța este pe locul trei cu 82 de companii (cu Dechatlon cea mai bine clasată pe locul 15). China are 68 de companii în acest top.

Top Forbes World’s Best Employers 2022 – Samsung pe primul loc

Pentru a realiza acest clasament, Statista a chestionat 150.000 de lucrători cu normă întreagă și jumătate de normă din 57 de țări care lucrează pentru companii și instituții multinaționale. Toate sondajele au fost anonime, potrivit revistei Forbes. Acest lucru a permis participanților să-și împărtășească opiniile în mod deschis. Respondenții au fost rugați să își evalueze disponibilitatea de a-și recomanda propriii angajatori prietenilor și familiei. De asemenea, li s-a cerut să evalueze alți angajatori din industriile respective care s-au evidențiat fie pozitiv, fie negativ. Cele 800 de companii care au primit cele mai mari scoruri totale au ajuns pe lista finală.

Ingredientul „secret” al primilor zece ai listei este consistența. În timp ce unele companii au primit un scor mare la una sau mai multe categorii, cum ar fi dezvoltarea talentelor, egalitatea de gen sau economie, asigurarea unui loc de top înseamnă că o corporație are note mari în majoritatea categoriilor sau în toate. Acesta este cazul companiei Samsung.

Delta Air Lines, Inc. este una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume în funcțiune. Delta a fost fondată în 2 martie 1925 și are sediul în Atlanta, Georgia, US. Sloganul companiei este „Keep Climbing – Continuați să urcați”.

Primele zece companii de pe lista Forbes World’s Best Employers 2022 sunt ocupate de mari giganți ai tehnologiei. Samsung și companiile americane Microsoft și IBM sunt primele trei. Anul trecut IBM a fost pe doi și Microsoft pe locul trei. Alphabet a depășit Amazon (care a căzut pe locul 14) a fost pe locul 4, urmat de Apple pe locul cinci. Delta Air Lines, Costco Wholessale, Abobe, Southwest Airlines și Dell Technolgies au mai fost, în această ordine, în primele zece. Doar Samsung nu este o companie americană din primele zece!