Samsung sponsorizează concursul „WorldSkills Shanghai 2022”

315
Samsung sponsorizeaza concursul WorldSkills Shanghai 2022
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

WorldSkills organizează Olimpiada Meseriilor, competiție ce are loc tot la doi ani în diferite părți ale lumii. Este o Olimpiada Internațională a Aptitudinilor profesionale pentru participanții cu vârsta de până la 23 de ani. Neoficial, sunt folosite și denumirile Olimpiade ale profesiilor sau Campionate mondiale profesionale. Samsung Electronics a semnat un contract cu WorldSkills International pentru sponsorizarea „WorldSkills Shanghai 2022”.

Competiția WorldSkills Shanghai 2022 sponsorizată de Samsung se desfășoară la 52 de discipline. Amintim printre altele patiserie și cofetărie, florărie, brutărie, mecanică auto, sudură, tâmplărie, coafură, grădinărit, instalații sanitare si încălzire. Ca parte a crezului său pentru educația tinerilor, Samsung va sponsoriza Jocurile Olimpice Internaționale de Abilități pentru a cultiva tinere talente tehnice care vor contribui la dezvoltarea industriilor din întreaga lume.

Samsung sponsorizează WorldSkills Shanghai 2022

Samsung a sponsorizat prima data Olimpiada Meseriilor de la Shizuoka din Japonia din 2007. Apoi a urmat sponsorizarea edițiilor din din 2013 (Leipzig, Germania); 2015 (Sao Paulo, Brazilia); 2017 (Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite); 2019 (Kazan, Rusia) și acum 2022 (Shanghai, China). Astfel Samsung a sponsorizat 8 competiții consecutive pentru a promova tinerele talente tehnice din întreaga lume.

Olimpiada Meseriilor de la Shanghai, programată inițial anul acesta, a fost amânată cu un an din cauza răspândirii COVID-19. WorldSkills Shanghai 2022 va avea loc la Centrul Național de Convenții și Expoziții din Shanghai în perioada 12-17 octombrie 2022. Samsung va sponsoriza Olimpiada Meseriilor de la Shanghai cu 1,5 milioane euro.

Meseriile avute în vedere de WorldSkills acoperă o paletă largă. Se regăsesc aici meserii specifice „gulerelor albe” (robotică, IT, design grafic) cât și „gulerelor albastre” (bucătari, mecanici, electricieni, zidari, tinichigii, etc).

Samsung va furniza produse IT necesare competiției prin această sponsorizare, conform Samsung Newsroom. Ca urmare a contractului de sponsorizare compania își poate expune sigla la sala unde va avea loc Olimpiada, poate acorda medalii la ceremoniile de premiere și poate opera săli de experiență în timpul competiției.

Chris Humphreys, președintele Comitetului Olimpic Internațional de Abilități, a declarat: „Samsung este conștient de faptul că succesul corporativ nu se referă la profit, ci la cultivarea resurselor umane. Sunt foarte bucuros să merg înainte pentru a face lumea un loc mai bun cu un partener puternic numit”.

Dong-seop Jang, director executiv Samsung pentru Olimpiada meseriilor, a declarat: „Samsung sponsorizează constant competiții de îndemânare interne și internaționale pentru a promova tinerele talente tehnice din întreaga lume”.

La Jocurile de la Shanghai de anul viitor, aproximativ 1.600 de sportivi din 67 de țări din întreaga lume își vor reprezenta țările. Se va concura inclusiv la cloud computing, securitate cibernetică, mecatronică, robotică mobilă și tehnologie optoelectronică.