Numele modelului Samsung Z Flip a fost înregistrat, fără Galaxy

728
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Marți 11 februarie 2020, Samsung va prezenta la San Francisco seria Galaxy S20. Un nou telefon pliabil va fi, de asemenea, dezvăluit în timpul „Galaxy Unpacked 2020”. Multă vreme nu era clar care va fi numele oficial al acestui telefon pliant. Acum știm: se va numi Samsung Z Flip!

On-line numele „Galaxy Fold 2” a fost adesea folosit, apoi pentru o perioadă chiar s-a crezut că numele de cod „Bloom” va deveni și numele produsului. La jumătatea lui ianuarie oracolul Ice Univers a scris că Samsung optează cel mai probabil pentru numele „Samsung Galaxy Z Flip”. Putem spune acum că numele „Samsung Z Flip” a fost confirmat, gigantul tech a înregistrat o marcă comercială pentru acest nou nume de model.

Samsung Z Flip a fost înregistrat ca marcă comercială la EUIPO

La 7 februarie 2019, Samsung Electronics a solicitat o marcă comercială la EUIPO (Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene). Cererea pentru „Samsung Z Flip” este clasificată în clasa 9, cu următoarea descriere: telefoane mobile; smartphone-uri și tablete; capac flip pentru telefoane mobile; smartphone-uri.

Cu această solicitare, Samsung confirmă faptul că noul telefon pliabil are într-adevăr numele Samsung Z Flip. În mod logic, smartphone-ul se încadrează în linia Galaxy; în sfârșit, toate telefoanele mobile Samsung sunt plasate în seria Galaxy. Cu toate acestea, este remarcabil faptul că Samsung nu a inclus cuvântul „Galaxy” în numele de marcă comercială.

Marca comercială, cunoscută și sub denumirea de brand, este un nume, termen, model, simbol sau o altă trăsătură care diferențiază, în percepția consumatorului, o organizație sau un produs de rivalii de pe piață. În Egiptul antic au fost folosite ca marcă ștampile aplicate pe ceramică.

Nu știm dacă este mai bine ca Samsung să nu includă cuvântul „Galaxy” în marca comercială. În mod normal, însă, numele modelului este trimis atât cu Galaxy, cât și fără. Desigur, este posibil ca cererea de marcă pentru „Galaxy Z Flip” să fie pur și simplu publicată în zilele următoare.

Numele Galaxy a fost folosit de Samsung de mai mulți ani. Telefonul Samsung Galaxy (i7500) a fost introdus în 2009. Acesta a fost primul smartphone Samsung care a rulat pe sistemul de operare Android. Succesorul său a fost Galaxy S, această serie de smartphone-uri este încă folosită de Samsung. Noul S20 este plasat în această serie. Deoarece Samsung Z Flip va rula pe sistemul de operare Android, este probabil ca acest telefon pliabil să se încadreze în seria Galaxy.

Preț și disponibilitate pentru Samsung Z Flip

Acum este clar că Z Flip va fi noul smartphone pliabil de la Samsung. Spre deosebire de Galaxy Fold, noul dispozitiv se va plia în lungime în loc de lățime. Telefonul pliabil a apărut deja pe internet de mai multe ori, am văzut și un scurt clip video cu noul smartphone pliabil.

Cel mai bine păstrat secret rămâne prețul de vânzare și data lansării efective pe piață. Este posibil ca de la Valentine’s Day, 14 februarie, să fie posibil să achiziționați noul telefon pliabil Samsung prin intermediul unei pre-comenzi. Totuși, este posibil și să așteptăm puțin mai mult. În orice caz, este evident că Samsung dorește să lanseze Z Flip cât mai curând posibil pe piață. Lansarea concurentului său Mototola Razr este pe 18 februarie iar Samsung vrea să-i ia fața.

Se preconizează că telefonul Samsung Z Flip va fi considerabil mai ieftin decât Galaxy Fold. Probabil vom plăti un preț de aproximativ 1.500 – 1.600 € în România pentru Galaxy Z Flip.

Concomitent cu modelele Samsung Galaxy S20 și Z Flip, vor fi anunțate și noi căști wireless Galaxy Buds+. Au o baterie mai mare (270mAh), dar nu vin cu o anulare activă a zgomotului. Cel mai probabil veți primi gratuit noile căști wireless, dacă decideți să pre-comandați un Samsung Z Flip sau unul dintre modelele Galaxy S20.

SURSĂLetsgoDigital