Șase motive pentru a trece la Samsung Galaxy de pe un Apple iPhone

422
Sase motive pentru a trece la Samsung Galaxy de pe iPhone
Sursă Foto: SamMobile.com

Apple și Samsung sunt cele mai mari două mărci de smartphone-uri din lume, dar au viziuni diferite asupra smartphone-urilor. Apple acordă prioritate simplității, în timp ce Samsung se concentrează pe versatilitate și personalizare. Telefoanele produse de cele două companii sunt de cea mai înaltă clasă și fiecare companii are fanii săi fideli. Dar sunt destule motive pentru ca fanii să treacă de la un Samsung Galaxy la un Apple iPhone.

Trebuie să spunem că telefoanele de la ambele companii au avantajele și dezavantajele lor. După ce au folosit smartphone-uri Samsung Galaxy și Apple iPhone cot la cot în ultimii ani, colegii noștri de la cunoscutul site SamMobile, au găsit motive pentru care telefoanele Samsung Galaxy sunt mai bune decât iPhone-urile. Pentru acestea utilizatorii de smartphone-uri Apple iPhone pot trece la un telefon Samsung.

Camere mai versatile și mai multe opțiuni de personalizare

1. Camere mai versatile pe telefoanele Samsung. În fiecare an, cele mai bune camere pentru smartphone-uri sunt de la Apple și Samsung. Cu toate acestea, smartphone-urile Galaxy au camere mai versatile. Conform mai multor teste de anul trecut, camerele lui Samsung Galaxy S21 Ultra s-au dovedit a fi mult mai versatile decât cele aflate pe iPhone 13 Pro Max. S21 Ultra are o camerele telefoto și ultra-wide mult mai bune. În acest an Samsung Galaxy S22 Ultra a mărit și mai mult acest decalaj.

Telefoanele Galaxy oferă, de asemenea, un mod complet Pro și Director View pentru profesioniști. Telefoanele mai noi au chiar și o aplicație proprie dedicată pentru un control și mai bun asupra camerelor. Cei care doresc să se distreze cu camerele smartphone-ului lor pot folosi funcții precum AR Zone și Single Take.

La orice preț, telefoanele Galaxy au camere mai versatile. De exemplu, Galaxy A53 și Galaxy A73 oferă mult mai multe funcții foto decât Apple iPhone SE 2022 la preț similar. Dacă doriți camere foto distractive și captivante pe telefon, mai bine alegeți un telefon Samsung Galaxy în locul unui Apple iPhone.

2. Opțiuni de personalizare mai profunde. One UI este cea mai bună interfață mobilă de pe piață. Are un design sofisticat și oferă zeci de opțiuni de personalizare. Puteți schimba imaginea de fundal, temele, ecranul de apel, ecranul de pornire și aspectul sertarului de aplicații, fonturile și chiar pachetele de pictograme (prin Good Lock).

În comparație, iPhone-ul vă permite doar să schimbați imaginea de fundal. Da, schimbarea pictogramelor aplicației este posibilă pe iPhone, dar este un proces foarte lung și implică utilizarea aplicației Comenzi rapide. Nici măcar nu puteți personaliza comenzile rapide ale aplicației de pe ecranul de blocare. Un telefon Galaxy este foarte bun dacă doriți să vă personalizați telefonul.

Gestionare mai bună a fișierelor și multitascking mai bun pe Samsung Galaxy

3. Gestionare mai bună a fișierelor. Deși iPhone-urile au aplicația Files încorporată, telefoanele Galaxy oferă o gestionare mult mai bună a fișierelor. Puteți conecta cu ușurință dispozitive de stocare externe sau chiar servicii de stocare în cloud folosind managerul de fișiere încorporat. Redenumirea sau mutarea fișierelor sau lucrul cu fișiere prin software și aplicații terță parte este mult mai ușor decât pe iPhone-uri.

4. Multitasking mai bun pe telefoanele Samsung Galaxy. De asemenea, descărcarea fișierelor sau a datelor aplicațiilor terță parte în fundal este o experiență îngrozitoare pe iPhone. De exemplu, aplicația Spotify oprește descărcarea fișierelor muzicale pentru ascultare offline la câteva secunde după minimizarea aplicației sau trecerea la o altă aplicație.

Dacă doriți să utilizați două aplicații simultan, nu o puteți face pe un iPhone. Cel mult, puteți viziona un videoclip în modul imagine în imagine în timp ce utilizați o altă aplicație și cam atât. Puteți folosi două aplicații una lângă alta pe telefoanele Galaxy și aveți o a treia aplicație în fereastra plutitoare.

Experiență de tastare mai bună și încărcare mai rapidă

5. Experiență de tastare mai bună pe telefoanele Samsung. Anterior, tastatura de pe iPhone era mai rapidă și mai receptivă. Cu toate acestea, situația s-a inversat, iar telefoanele Galaxy au mai multe opțiuni de tastatură și aspect, timpi de răspuns mai rapid, predicții și sugestii de cuvinte mai bune și opțiunea de a adăuga un rând de numere dedicat. Cu One UI 4.1, Samsung a adăugat chiar și sugestii de limbă prin integrarea Grammarly.

Tastatura stoc a iPhone-ului pare lentă și nu reușește să prezică cuvinte. Utilizatorii se confruntă adesea cu erori de tastare în timp ce scriu pe un iPhone. Nu este sigur dacă este vorba doar de aspectul și designul tastaturii sau de algoritmi. Deși iPhone-ul oferă, de asemenea, opțiunea de a utiliza tastaturi terțe, experiența nu este la fel de bună ca pe un dispozitiv Samsung Galaxy. Deoarece utilizarea unui smartphone implică multă tastare, telefoanele Galaxy oferă de obicei o experiență mai bună.

6. Încărcare mai rapidă, mai convenabilă. iPhone-urile au rămas întotdeauna în urmă când vine vorba de viteze de încărcare. Majoritatea telefoanelor Galaxy pot fi încărcate complet în aproximativ o oră. Majoritatea iPhone-urilor au nevoie de cel puțin 50% mai mult timp pentru o încărcare completă.

Mai mult, telefoanele Galaxy au un port de încărcare USB Tip-C, iar găsirea unui cablu USB Tip-C este mai ușoară decât găsirea unui cablu Lightning. Puteți folosi același cablu pentru a vă încărca căștile, laptopul și alte accesorii.