Scădere a profitului Samsung cu 52%, în ciuda succesului seriei Note 10

656
Sursa Foto: Phonandroid.com

Samsung Electronics anunță o scădere de 52% a profitului net pentru al treilea trimestru din 2019. În ciuda succesului avut cu Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+, producătorul sud-coreean anunță pentru al treilea trimestru consecutiv rezultate în declin. Compania suferă în special din cauza scăderii prețurilor cipurilor de memorie.

În al treilea trimestru al anului, Samsung a obținut venituri de aproximativ 53 de miliarde de dolari, în scădere cu 5% și un profit operațional de aproximativ 6,71 miliarde de dolari, cu 56% mai mic decât anul trecut. Ca o reamintire, Samsung a anunțat deja o scădere a profitului de 53%  și în trimestrul doi din 2019. Aceeași poveste a fost și în primul trimestru al anului, cu o scădere de aproximativ 50%.

În ciuda vânzărilor excelente de Note 10, rezultatele Samsung sunt dezastruoase

Cu toate acestea, divizia mobilă a grupului a generat venituri de 29,25 miliarde won, aproximativ 25 de miliarde de dolari. Veniturile Samsung Mobile sunt în creștere cu 17% față de 2018 și a realizat un profit de aproximativ 2,5 miliarde USD, în creștere cu 32%.

Samsung atribuie aceste rezultate bune succesului avut la vânzare de ultima serie Galaxy Note. Note 10 și 10+ au fost ajutate în această privință și de cele mai noi modele ale gamei Galaxy A 2019. În ultimele luni, gigantul tech și-a diversificat oferta de gamă medie cu dispozitive precum Galaxy A80. Pentru a rezista concurenței companiilor chineze, în special Xiaomi, Samsung a adăugat funcții inovatoare la smartphone-urile sale mai accesibile.

Xiaomi Corporation este un producător chinez de smartphone-uri și IT fondat în 2010 de Lei Jun. Xiaomi produce tablete, smartwatch-uri, baterii externe, căști Hi-Fi, echipamente casnice conectate, routere și televizoare inteligente. În 2018 Xiaomi a fost al patrulea brand de smartphone-uri cel mai bine vândut din Europa.

Compania coreeană a spus că seria Note 10 se vinde mult mai bine decât Samsung Galaxy Note 9 în 2018. Gigantul tech a anunțat o creștere a vânzărilor de ecrane OLED pentru smartphone-uri. Compania sud-coreeană produce acest tip de ecran inclusiv pentru mai recent iPhone Apple.

Rezultatele trimestriale sunt în mare parte afectate de scăderea prețului cipurilor de memorie. „Veniturile din sectorul memoriei au scăzut semnificativ față de anul trecut. Prețurile cipurilor de memorie și-au continuat tendința descendentă„, a declarat Samsung. Până în 2018, Samsung a obținut profituri semnificative prin comercializarea cipurilor de memorie DRAM și NAND. Conform analiștilor, maximul prețurilor înregistrate în 2018 a fost urmat de o scădere accentuată care se preconizează să continue în lunile următoare.

Samsung pariază în continuare pe 5G și Galaxy Fold 2

Pentru a recupera în 2020, Samsung se va concentra pe sosirea rețelei 5G și pe smartphone-urile pliabile. „Pentru 2020, Samsung se așteaptă la vânzări sporite de produse 5G și dispozitive pliabile„, a spus Samsung. În acest an, grupul a comercializat deja mai multe smartphone-uri 5G, inclusiv Galaxy S10+ 5G, Galaxy Note 10+ 5G sau Galaxy A90 5G. Samsung are în plan să lanseze și mai multe variante compatibile cu 5G anul viitor, conform Phon Android.

Samsung mizează, de asemenea, pe succesul viitorului său smartphone pliabil pentru a genera profituri semnificative. În martie 2020, compania vrea să prezinte Galaxy Fold 2, un smartphone pliabil pe verticală, ca un telefon Flip. Este de așteptat ca această variantă să fie mai accesibilă decât originalul  Galaxy Fold, vândut cu peste 2.000 €.