Șeful Samsung și Mark Zuckerberg s-au întâlnit în Coreea de Sud

174
Seful Samsung si Mark Zuckerberg Coreea de Sud
Sursa foto: via sammobile.com

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, s-a întors în Coreea de Sud după peste un deceniu pentru a se întâlni cu lideri din industrie și reprezentanți guvernamentali. Din câte se pare Mark Zuckerberg încearcă să avanseze tehnologiile AI și XR și vrea să colaboreze cu Samsung.

Au fost mai multe zvonuri, înainte de sosirea lui Mark Zuckerberg, că se va întâlni inclusiv cu președintele Samsung, Lee Jae-yong. Chiar dacă întâlnirea nu a fost confirmată anterior, cei doi s-au întâlnit într-adevăr într-un birou Samsung din Seul. Este prima întâlnire după mai bne de un deceniu dintre un președintele Samsung și Mark Zuckerberg. Coreea de Sud este a doua etapă a turneului asiatic al lui Zuckerberg, după Japonia și India.

Vizita lui Zuckerberg în aceste țări din Asia vine în timp ce Meta își intensifică eforturile în domeniul inteligenței artificiale pe fondul unei curse care implică firmele de tehnologie OpenAI, Google și Microsoft. Cu Samsung mânat de propriile ambiții AI și XR, se pare că cei doi șefi Samsung și Meta, au stabilit parteneriat fructuos pentru viitor. Se știe de mai mult timp că Zuckerberg este fan al telefoanelor Samsung.

Mark Zuckerberg a avut mai multe întâlniri importante în timpul vizitei în Coreea de Sud, potrivit SamMobile. El s-a întâlnit cu liderii LG, un alt important conglomerat sud-coreean și a avut o întâlnire cu președintele coreean, Yoon Suk Yeol. Discuțiile au variat de la AI și XR la potențialele colaborări în privința semiconductorilor, unde Samsung este foarte bun.

Este puțin probabil ca un lider de afaceri important care vine în Coreea pentru colaborări în tehnologiile viitorului să nu se întâlnească cu Samsung. Toată lumea știe că Samsung are o poziție dominantă pe piața semiconductorilor la nivel global. Mai mult, Samsung are cele mai avansate tehnologii de producție din acest domeniu.

Mark Zuckerberg s-a născut pe 14 mai 1984, în White Plains, NY, SUA. Este un programator american și antreprenor, co-fondatorul și președintele Meta. În 2009 a fost declarat cel mai tânăr miliardar pe cont propriu, în viață, din lume.

Zuckerberg și Lee Jae-yong s-au întâlnit și în 2013 cu ocazia lansării lansarea platformei Gear VR de către Samsung alături de Oculus, o companie deținută de Meta. Cei doi s-au întâlnit pentru a doua oară mai târziu în acel an pentru a discuta despre noi colaborări.

Presa sud-coreeană, citată de SamMobile, sugerează că Lee Jae-yong l-a găzduit pe Zuckerberg la o cină la Seungjiwon în Seul. Seungjiwon este o locație istorică în inima orașului, care a fost folosită de președintele și tatăl lui Lee Jae-yong, Lee Kun-hee, ca birou. Samsung găzduiește în mod obișnuit înalți demnitari în această locație.

Deși nu știm nimic oficial din ce s-a discutat acolo, este cumva normal. Dar, analiștii de piață cred că Zuckerberg este interesat ca Samsung să producă cipuri exclusive pentru dispozitivele AI ale Meta. Astfel Meta încearcă să-și reducă dependența de NVIDIA.