Senzor de amprentă in-display mai nou și mai rapid pe seria S24

196
Senzorul de amrent pe seria S24 mai nou si mai rapid
Sursa foto: via sammobile.com

Indiscutabil, la fel ca diferențele între seriile emblematice anterioare, seria Galaxy S24 aduce mai multe îmbunătățiri față de seria Galaxy S23. Amintim aici doar ecranele mai luminoase, baterii mai mari, sticlă mai dură, dar și altele. De exemplu, calitatea difuzorului este mai bună, iar ramele au devenit mai subțiri și mai simetrice. Acum, am aflat că Samsung folosește un senzor de amprentă mai nou în seria Galaxy S24.

Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24 Ultra folosesc un cititor de amprentă ultrasonic mai nou și mai rapid. Potrivit SamMobile, este vorba despre un cititor de amprente Qualcomm 3D Sonic QFS4008. Compania Qualcomm numește acest senzor 3D Sonic Gen 2. Un videoclip de demontare și revizuire a lui Galaxy S24 Ultra a arătat că Samsung folosește un cititor de amprente 3D Sonic mai nou în cel mai recent smartphone al său. Numărul de model al acestui senzor de amprente cu ultrasunete al lui Galaxy S24 Ultra este QFS4008, în timp ce al lui Samsung Galaxy S23 Ultra este QBT2608.

Deși compania Qualcomm nu a dezvăluit prea multe informații despre diferențele dintre cele două modele de cititoare de amprentă, ambele par să aibă aceleași dimensiuni (8 mm x 8 mm) și cititoare de amprentă 3D Sonic (pe bază de ultrasunete). Videoclipul de recenzie de la WekiHome dezvăluie că există într-adevăr diferențe între cei doi senzori de amprente. Cel mai nou pare să fie mai performant, funcționează mai repede decât modelul din seria Galaxy S23.

Sursă foto: via SamMobile

În mai multe cazuri, Galaxy S24 Ultra pare să se deblocheze puțin mai repede decât Galaxy S23 Ultra. Colegii noștri de la SamMobile au verificat pe Galaxy S24+ echipat cu Exynos 2400 și au constatat că folosește un nou cititor de amprentă în Galaxy S24 Ultra. În acest fel concluzia este una singură: întreaga serie Galaxy S24 folosește acest nou senzor.

Scanerul de amprentă ultrasonic lucrează prin transmiterea unui impuls ultrasonic inaudibile la deget atunci când este pus pe scanner. Aceste informații sunt returnate la un receptor. În acest fel, poate mapa amprentele pentru o randare tridimensională.

Compania Qualcomm a lansat senzorul de amprente 3D Sonic Max de câțiva ani. Acesta este mult mai mare și acoperă o suprafață mai mare decât cititorul de amprentă 3D Sonic utilizat în Galaxy S21 Ultra (și în telefoanele ulterioare). 3D Sonic Max are o suprafață totală de 600 mm² și dimensiunile de 30,6 / 19,2 mm. Astfel acest senzor de amprentă ocupă aproximativ 30% din suprafața ecranului. În acest fel permite o securitate sporită prin autentificare simultană cu două degete.

Cu toate acestea, Samsung nu a folosit acel cititor de amprentă în niciunul dintre telefoanele sale. Putem spera că firma sud-coreeană să folosească cititorul de amprente Qualcomm 3D Sonic Max în seria Galaxy S25 în 2025.