Dacă senzorul dvs. de amprentă moare, la fel și Samsung Pass

1187
Dacă senzorul de amprenta moare la fel si Samsung Pass
Sursa Foto: prin phonearena.com

Cei mai mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung sunt cel mai probabil familiarizați cu Samsung Pass. Aplicația este nativ pe toate telefoanele Samsung moderne echipate cu senzori de amprentă. Este utilizată pe scară largă pentru a salva și stoca informațiile de conectare în siguranță cu ajutorul amprentelor digitale.

Pe măsură ce vă folosiți telefonul Samsung zilnic, de fiecare dată când vă conectați la un cont nou printr-un browser sau o aplicație, vi se solicită automat dacă doriți să salvați acreditările pe Samsung Pass (adică dacă aveți deja Samsung Pass set up).

Acest lucru servește pentru completarea automată a informațiilor de conectare în viitor, economisind timp prețios. Mai mult, puteți utiliza scanerul de amprente pentru a intra în aplicația Samsung Pass în sine și pentru a vizualiza toate parolele dvs. Mai trebuie să spunem că aplicația Samsung deține unele dintre cele mai sensibile informații de pe dispozitiv.

Samsung Pass are o singură limitare – lipsa unei copii de rezervă a parolei

Samsung Pass este un instrument de zi cu zi extrem de la îndemână pentru toți utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy. Dar, aplicația are o singură limitare de care mulți utilizatori ar putea să nu fie conștienți. Numai că acest lucru s-ar putea dovedi extrem de frustrant dacă se întâmplă ceva rău.

Samsung Pass poate fi conectat și accesat numai prin informațiile dvs. biometrice. Dacă, din orice motiv, senzorul de amprentă de pe telefonul dvs. Samsung nu mai funcționează, accesul la Samsung Pass a dispărut definitiv. Deși puteți configura identificarea facială cu Samsung Pass pe telefoanele moderne, totuși este necesar ca cel puțin una dintre amprentele dvs. să fie înregistrată pentru a funcționa.

Adermatoglifia este o afecțiune foarte rară care se caracterizează prin absența amprentelor digitale. Persoanele afectate au degetelor, palmele, degetele de la picioare și tălpile fără amprente. Doar cinci familii din lume au această afecțiune.

Recent a fost un caz, detaliat de PhoneArena, în care un utilizator de Samsung Galaxy S10+ a scăpat telefonul făcând senzorul de amprente inutil. Acest lucru i-a întrerupt definitiv accesul la Samsung Pass și la toate datele sensibile stocate în interior. Proprietarul a vorbit cu mai mulți reprezentanți Samsung, care l-au informat că, deoarece Samsung Pass a fost conceput să funcționeze doar cu date biometrice personale, nu mai poate accesa niciuna dintre parolele sale stocate fără un dispozitiv cu un senzor de amprentă funcțional la bord. În acest caz trebuie înlocuit ecranul care ar fi costat aproximativ 250 de euro.

Cum ștergeți datele stocate în aplicația Samsung

Singura veste „bună” din scenariul nefericit că senzorul de amprentă al telefonului dvs. Samsung nu mai funcționează din orice motiv este că, este încă posibil să ștergeți toate datele stocate în aplicația Samsung Pass extern, fără a intra efectiv în aplicația în sine.

Acest lucru se poate face accesând Setări > Biometrie și securitate > Samsung Pass. De acolo, atingeți cele trei puncte verticale pentru a deschide un meniu derulant cu mai multe opțiuni, apoi atingeți Setări. Atingeți „Vedeți toate dispozitivele care utilizează Samsung Pass”, apoi atingeți Eliminare pentru dispozitivul din care doriți să eliminați Samsung Pass. După ce ați atins opțiunea, toate datele Samsung Pass care au fost stocate vreodată pe acel dispozitiv vor fi eliminate și veți fi deconectat din aplicație.

Cum se configurează Samsung Pass

În cazul în care nu aveți configurat încă Samsung Pass și vă gândiți să faceți acest lucru acum, este un proces extrem de ușor.

Accesați Setări > Biometrie și securitate, apoi atingeți Samsung Pass. Atingeți De acord, după care vi se va solicita să vă conectați la contul dvs. Samsung. De aici, trebuie doar să urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea. După aceea, deschideți aplicația Samsung Pass folosind amprenta dvs. Finalizarea procesului de configurare durează doar câțiva pași și ați terminat!

Pentru înregistrare, Samsung Pass sprijină scanarea irisului și scanarea amprentelor digitale. În timp ce recunoașterea feței este acceptată și pe telefoanele Samsung moderne, Samsung Pass necesită înregistrarea a cel puțin unei amprente digitale pentru a funcționa.