Senzorul de amprente in-display la seria Galaxy S21 de două ori mai rapid

1017
Cititorul de amprente indisplay la seria Galaxy S21 de doua ori mai rapid
Sursa Foto: via neowin.net

Senzorul de amprente sub-afișaj la seria Galaxy S21 este de două ori mai rapid în comparație cu tehnologia utilizată de Samsung în acest an. Potrivit unui zvon nou apărut, se spune că zona senzorului utilizată de cititor acoperă o zonă de 8×8 mm. Astfel acest scaner ultrasonic va fi mult îmbunătățit și ar trebui să fie o alegere mai bună decât unul optic.

Acest lucru ar face senzorul de amprente de pe seria Galaxy S21 de 1,77 ori mai mare decât predecesorul său, cu o suprafață totală de scanare de 64 mm. Va fi o suprafață de scanare mult mai mare în comparație ce senzorii din seria Galaxy Note 20 și Galaxy S10 și Galaxy Note 10 de anul trecut.

Va fi de două ori mai rapid, suficient de rapid senzorul de amprente?

Informația publicată de Universmartphone, vine de la un cunoscut expert Samsung. Acesta descrie o tehnologie despre care s-a zvonit deja pentru seria Galaxy Note 20. Afirmația menționată mai sus cu privire la viteză ar trebui, în practică, să permită utilizatorilor să deblocheze un smartphone din seria Galaxy S21 atingând pur și simplu ecranul în loc să îl apese. Zona mai mare a senzorului ar trebui să reducă și numărul de încercări de deblocare nereușite.

În marea schemă a lucrurilor, perfecționarea unui senzorul de amprente in-display este departe de a se fi încheiat. Nu trebuie să uităm că Samsung are în perspectivă telefoane complet fără margini, pliabile sau rulabile. Combinat cu camere selfie in-display, Samsung poate atinge în cele din urmă acest obiectiv în viitorul apropiat. Ceea ce rămâne de văzut este cât de repede această tehnologie va ajunge pe modelele din seriile inferioare Samsung.

Adermatoglifia sau absența amprentelor digitale este o afecțiune foarte rară. Persoanele afectate au degetele, palmele, degetele de la picioare și tălpile fără amprente digitale. Doar cinci familii cu această afecțiune au fost depistate până acum în lume.

Samsung a depus anul trecut un brevet de invenție pentru combinarea amprentelor digitale cu codul PIN. Nu știm când acest sistem de identificare biometrică va ajunge pe smartphone-urile emblematice Samsung. Îmbucurător este că Samsung vrea să-și perfecționeze în continuare sistemele de securitate pe dispozitivele sale.

În ceea ce privește seria Galaxy S21 ne așteaptăm să fie lansată puțin mai devreme decât de obicei. Prin urmare, ar trebui să știm tot ce trebuie despre ea în ianuarie, după un alt eveniment Galaxy Unpacked exclusiv online.