Senzorul optic de amprente in-display va fi pe seria Galaxy A (2019)

1409

Senzorul optic in-display pentru Galaxy A 2019 este considerat o afacere încheiată. Va fi pe seria Samsung Galaxy A (2019). Cititoarele de amprentă montate în spate sunt un lucru din trecut pentru smartphone-urile Samsung. După mulți ani de luptă pentru a înlocui cititorul fizic de amprente pe telefoanele sale high-end, cu un senzor modern ascuns sub display-ul „Infinity”, Samsung pare să îmbrățișeze viitorul acestei recunoașteri biometrice, dar nu numai pe Galaxy S10.

Gigantul tech ar putea să prezinte două noi smartphone-uri din seria Galaxy A cu scanere in-display înainte Galaxy S10. Informația publicată de PhoneArena a venit din Coreea de Sud de la ETNews. Potrivit informațiilor Samsung ar fi ajuns la o înțelegere privind furnizarea de senzori optici pentru Galaxy A. Samsung intenționează să integreze un senzor ultrasonic de ultimă generație Qualcomm în modelul Galaxy S10. O tehnologie optică, dar ceva mai puțin performantă, va veni de la o companie din Taiwan, numită Aegis. Aceste scanere vor fi pentru versiunile viitoare ale seriei Galaxy A.

Samsung a încheiat în final afacerea cu Aegis Technology după ce a mai avut și alte oferte. „Aegis a obținut acest contract din cauza condițiilor mai favorabile, spus un oficial din domeniu. Aegis Technology a furnizat senzori de amprente și pentru Galaxy S9.

Ne știm ce smartphone-uri de seria Galaxy A vor avea scaner optic in-display

În general cititoarele optice de amprente nu sunt la nivelul celor cu ultrasunete. Cele optice sunt mai puțin fidele și nu sunt de foarte mare încredere. Scanerele optice au fost folosite inițial pentru că cele ultrasonice au fost mai greu de produs în masă până de curând. Scanerele ultrasonice sunt și semnificativ mai scumpe, lucru ce crește automat prețul smartphone-ului. Samsung a mai lucrat cu firma Synaptics din SUA pentru scanere de amprente în display.

Synaptics este o companie fondată în 1986 cu sediul în San Jose, California. Produce touch-pad pentru laptop-uri, touch-screen-uri, senzori de amprentă digitală și alte dispozitive. În 2012, Synaptics a introdus pentru prima dată în lume un afișaj capacitiv-touch pentru recunoașterea presiunii apăsării.

Dacă smartphone-urile mid-range încep să dispună de senzori, drept o caracteristică standard, acestea ar putea avea alt statut. Mai ales dacă mai luăm în considerare reducerea permanentă a marginilor laterale cu noile modele de ecrane Infinity-O , Infinity-U și Infinity-V.

Samsung intenționează să elimine recunoașterea irisului de pe viitorul Galaxy S10. Tehnologia biometrică de recunoaștere a amprentelor în ecran va deveni obișnuită în telefoanele Samsung începând de anul viitor.

Momentan nu este clar care vor fi viitoarele telefoane Galaxy A (2019) care ar putea să vină cu senzori in-display. Posibil ca primele telefoane din seria Galaxy A care vor apărea pe piață să fie Galaxy A70 și A90. Este posibil ca acestea să coste mai mult decât Galaxy S10 Lite. Dacă cele două vor veni cu senzori optici în display încă nu știm.