Senzorul de amprentă pe Galaxy S10 funcționează cu zgârieturi ușoare

1041

Toată lumea întrebă și se va întreba cât de precis și rapid este senzorul de amprentă digitală aflat pe Galaxy S10. Fiind un nou tip de senzor biometric cu ultrasunete și, este și firesc acest lucru. Dar mai este o întrebare pe care majoritatea o va pune. Va fi senzorul ultrasonic de pe Galaxy S10 afectat de eventualele zgârieturi ce vor apărea pe ecran?

Ei bine, JerryRigEverything nu numai că a pus această întrebare, dar a provocat și daune pe un Galaxy S10 pentru un test real. Canalul YouTube, JerryRigEverything este popular pentru testele de durabilitate, chinurile și condițiile inumane la care supune o mulțime de smartphone-uri de la toate mărcile. Și se pare că senzorul de amprentă ultrasonică de pe Galaxy S10 funcționează bine cu zgârieturi ușoare. Astfel de zgârieturi apar inevitabil, chiar dacă nu le dorim pe dispozitivele noastre, chiar dacă nu le supunem la caznele văzute în clipul video.

JerryRigEverything a testat și alte smartphone-uri premium de la Samsung cum ar fi Galaxy S8, Galaxy S9 sau Galaxy Note 8 și Note 9. Toate s-au comportat foarte bine având în vedere chinurile la care au fost supuse. Concluzia: Calitate Samsung!

Pentru cei care se întreabă cum funcționează un senzor de amprentă cu ultrasunete, acest videoclip vă va oferi o idee. Practic, un senzor de amprentă cu ultrasunete transmite sunet ultrasonic de înaltă frecvență către deget atunci când îl puneți pe senzor. Astfel citește detaliile degetului în funcție de cât de mult sunet este absorbit de deget și cât sunet se reflectă înapoi la senzor, după impactul cu degetul.

Galaxy S10 un smartphone rezistent – calitate Samsung

Și, cu zgârieturi ușoare, se pare că acest proces rămâne neafectat. În cazul unor zgârieturi și crăpături mai grave, senzorul nu reușește să citească amprentele.

Mohs este o scală de duritate care permite evaluarea durității relative a unor materiale, cu precădere a nemetalelor. Ea se bazează pe capacitatea unui material de a fi zgâriat sau de a zgâria alt material. A fost inventată în anul 1812 de către mineralogul german Friedrich Mohs. Nivelul 6 rezistă până la zgâriere cu pila de oțel.

Într-o utilizare normală zilnică astfel de crăpături și zgârieturi adânci nu apar, conform și SamMobile. Zgârieturile ușoare, așa cum am spus mai înainte, nu sunt o problemă pentru senzorul ultrasonic. Samsung pune, de asemenea, în cutie un protector de ecran pentru Galaxy S10, pentru a se asigura că poate supraviețui unor abuzuri zilnice.

Display-ul Dynamic AMOLED a demonstrat un nivel ridicat de rezistență la căldură fiind capabil să se refacă chiar și după expunerea directă la foc. Sticla care protejează spatele și camerele rezistă bine zgârieturilor. Este Gorilla Glass 5, deci rezistă la zgârieturi până la nivelul 6 pe scara Mohs.

Nu vă sfătuim să încercați astfel de teste cu smartphone-ul dvs. Samsung Galaxy S10 este un telefon rezistent, care poate supraviețui unor condiții foarte vitrege dar, este și un telefon scump. Cel mai bine este să îl protejați cu ajutorul unei huse de protecție.