Senzorul foto Samsung de 200MP va fi folosit prima data de Xiaomi

463
Senzorul foto Samsung de 200MP va fi folosit prima data de Xiaomi
Sursa Foto: via universmartphone.com

Unul dintre senzorii ISOCELLL de la Samsung a fost primul (pe mobil) care a trecut bariera de 100MP. Prima companie care a folosit această camera de 108MP a fost Xiaomi. Acum, când Samsung se pregătește să lanseze primul senzor de 200MP, Xiaomi pare a fi din nou prima companie care îl folosește.

Informația via Universmartphone, vine de la leaksterul Digital Chat Station. Acesta nu a dat detalii și niciun interval de timp când se poate întâmpla acest lucru. O altă sursă de unde primim informații, mult mai de încredere, cunoscutul Ice Universe, spune că senzorul Samsung de 200MP va avea pixeli de 0,64 µm, cei mai mici de până acum.

Xiaomi va fi primul care va folosi viitorul senzor Samsung de 200MP

Anterior, au fost informații că noul senzor Samsung va avea un format optic de 1 / 1,37 inch, deci mai mic decât senzorul Samsung ISOCELL GN2 (1 / 1,12 inch). Va avea aproximativ aceeași dimensiune ca senzorul de 108MP, ISOCELL HM3 (1 / 1,33 inch, 0,8 qm). Aceste informațiile de mai sus au făcut parte din zvonurile conform căreia telefonul pilotul ZTE Axon 30 va fi primul cu acest senzor. Se pare că au fost eronate.

Senzori actuali de 108MP au o capacitate de zoom digital fără pierderi de 2x sau 3x nativă, în funcție de configurația lor. Senzorul Samsung de 200MP ar trebui să poată depăși acest nivel. Acest senzor va avea din punct de vedere tehnic suficientă rezoluție pentru 16K video (133MP). Dar nu trebuie să ne facem iluzii, primul procesor mobil capabil să proceseze aceste imagini este la ani distanță. Procesoarele de top existente acum nu pot face nici 8K la 60fps.

ZTE este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din China fondată în 1985. Este o firmă „de stat cu funcționare privată”. Alături de compania Huawei și ZTE este supusă sancțiunilor administrației SUA.

Oricum, senzorii de înaltă rezoluție vor trebui să utilizeze pixeli mai mici. În caz contrar, vor fi destul de mari din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă, de asemenea, un modul de cameră foarte gros. Proiectarea mai avansată a senzorilor, combinarea pixelilor și procesarea îmbunătățită vor compensa dezavantajele pixelilor mai mici.

Acesta nu este singurul senzor cu număr mare de megapixeli la care lucrează Samsung. Anul trecut, compania a anunțat că lucrează la un senzor mobil de 600MP. Dar credem că va trece destul timp înainte ca tehnologia să devină comercială. Dar, mai avem un dar: cu Samsung nu se știe niciodată.