Ce este senzorul de temperatură pe Galaxy Watch 5 și ce face?

896
Ce este senzorul de temperatura pe Galaxy Watch 5
Sursa foto: techradar.com

Samsung a pus foarte mult accent pe urmărirea îmbunătățită a somnului cu seria Galaxy Watch 5 recent lansată. Aceasta are și un nou senzor de temperatură cu infraroșu care vă va citi temperatura pielii și care ar putea oferi date utile pentru o mai bună urmărire a somnului. Din păcate, implementarea noului senzor a fost amânată și nu este activ în prezent pe noile dispozitive.

Ocazional astfel de lucruri se întâmplă cu noile funcții bazate pe sănătate și promisiunile pe care le fac aceste caracteristici. Samsung nu a oferit nicio explicație pentru ce caracteristica a fost inclusă în Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro, dar nu este activă pentru cumpărători în acest moment. Compania a spus doar că funcția va fi disponibilă „în viitorul apropiat”, potrivit colegilor noștri de la TechRadar.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

De ce este temperatura importantă când dormim?

În mod tradițional, dispozitivele purtabile folosesc o varietate de senzori pentru a-ți urmări somnul. Smartwatch-urile adună datele și la sfârșit vă oferă o analiză inteligentă pentru a determina când, cum și cât dormi. Ceasurile inteligente folosesc senzori de mișcare, monitoare de ritm cardiac și chiar microfoane pentru a monitoriza tiparele de somn.

Pe cont propriu, niciunul dintre acești senzori nu este perfect. Dar pe măsură ce senzorii se îmbunătățesc și pe măsură ce producătorii adaugă senzori noi pentru mai multe date, ceasurile și dispozitivele portabile devin mai bune în a determina când, cât și cum dormim. Totuși, doar un test cuprinzător de polisomnografie – unul care măsoară funcțiile creierului, circulației și plămânilor – ne poate spune cu adevărat cum dormim.

Polisomnografia, un tip de studiu al somnului, este un studiu multi-parametri al somnului și un instrument de diagnostic în medicina somnului. Monitorizează activitatea creierului, mișcările ochilor, activitatea musculară și ritmul cardiac.

Senzorul de temperatură de pe Watch 5 va ajuta ceasul să vă ofere sfaturi despre cum să dormiți mai bine. Corpurile noastre se răcesc în mod natural noaptea. Astfel un senzor de temperatură vă va putea spune dacă mediul dumneavoastră este suficient de rece sau de cald pentru a vă afecta somnul.

Seria Galaxy Watch 5 vă poate înregistra temperatura corpului

Utilizatorii trebuie să poarte ceasul șapte zile când dorm și să completeze un sondaj despre obiceiurile lor de somn. Urmărindu-vă temperatura pielii în acea săptămână, Samsung Health construiește un profil al temperaturii de bază în timp ce dormiți. Apoi, Samsung poate face sugestii pentru a vă îmbunătăți somnul.

Există și alte aplicații utile pentru un senzor de temperatură a pielii pe un purtabil, iar Samsung spune că va fi deschis dezvoltatorilor terți. Monitorizarea temperaturii ar putea ajuta la recuperarea după exercițiu sau chiar poate detecta debutul unei boli. Această ultimă caracteristică, desigur, ar putea fi un punct de conflict cu autoritățile guvernamentale de reglementare în domeniul sănătății.

Apple încă nu a inclus un senzor de temperatură pe ceasurile sale Apple Watch. Am văzut senzori de temperatură pe o serie de dispozitive purtabile de pe piață, în special de la Fitbit și Huawei. Oura Ring de exemplu, un inel inteligent produs de compania finlandeză Oura Health Oy, urmărește temperatura corpului dar și alte date despre somn.