Seria Galaxy Note 10 vânzări mult mai mari decât Galaxy Note 9

782
Sursa Foto: Androidauthority.com

Zilele trecute Samsung și-a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul trei din 2019. Printre altele în raportul Samsung privind veniturile și profitul a fost confirmat că seria Galaxy Note 10 a înregistrat vânzări foarte mari în Q3 2019. Gigantul high-tech sud-coreean nu a dezvăluit nicio cifră de vânzare specifică, dar a remarcat că a avut un mare succes cu seria Note 10.

Samsung Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ au fost vândute mult mai bine decât Samsung Galaxy Note 9. „Galaxy Note 10 în trimestrul trei a depășit performanțele de vânzare ale predecesorului său, prezentând o creștere a volumului cu două cifre„. A explicat Samsung în comunicatul de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe trimestrul trei 2019.

Vânzările mari se datorează și faptului că au fost lansate două modele

Conform Android Authority,  vânzările mai puternice se datorează parțial și faptului că Samsung oferă două modele Note 10 în acest an. Anul trecut a fost lansat un singur model Galaxy Note 9. Compania de studiu de piață Counterpoint Research a scos în evidență că o tendință similară a fost cu vânzările seriei Galaxy S10. Counterpoint Research a spus că făcând trei telefoane Galaxy S10 acest lucru a ajutat Samsung să aibă vânzări mai mari în SUA, comparativ cu duo-ul Samsung Galaxy S9.

Seria Samsung Galaxy Note 10 este cea mai recentă linie emblematică a companiei sud-coreene. Note 10 dispune de ecrane Dynamic AMOLED de super clasă, camere foto triple și un S Pen cu foarte multe îmbunătățiri. Procesorul de ultimă generație Exynos 9825 este pe variantele internaționale iar Snapdragon 855 pe cele pentru SUA și China. Memoria pe Note 10+ este de 12GB de RAM  iar stocarea de 512GB, cu posibilitatea de extindere prin microSD până la 1TB.

USD – United States dollar este oficial moneda Statelor Unite ale Americii. Cea mai valoroasă bancnotă, de 10.000 USD, a fost tipărită în 1947 și retrasă din circulație în 1965. Bancnota americană este valabilă atâta timp cât cel puțin jumătate din ea rămâne intactă.

Vânzările de Galaxy Note 10 nu au fost singurul punct pozitiv pentru divizia Samsung Mobile în Q3 2019. Samsung a specificat că a înregistrat vânzări foarte mari cu seria Galaxy A 2019. A amintit și de marje bune de profit pentru „modelele de piață în masă” (probabil seria Galaxy M).

Samsung în general a raportat un profit operațional de ~ 6,7 miliarde USD, precum și un venit pe trimestrul trei 2019 de ~ 53,3 miliarde USD. Este o scădere accentuată față de aceeași perioadă a anului trecut, Samsung atribuind această contra-performanță reducerii prețurilor cipurilor de memorie.