Seria Galaxy S din 2025 va avea un procesor Samsung personalizat

204
Seria Galaxy S din 2025 va avea un procesor Samsung personalizat
Sursa Foto: via gsmarena.com

Samsung se numără printre puținele companii de smartphone-uri care își produc propriile procesoare. Gigantul sud-coreean are o gamă de procesoare cu marca Samsung Exynos, cu cipuri pentru toate seriile de telefoane și tablete. Samsung produce cip-uri și pentru alte companii, cea mai important fiind Qualcomm. Acum Samsung vrea un procesor personalizat pentru seria Galaxy S.

Recent, au existat informații că Samsung va crește utilizarea propriilor procesoare în smartphone-urile Samsung Galaxy. De asemenea, s-a zvonit că lucrează la un cip-set dedicat pentru dispozitivele emblematice. Adică va fi un procesor special fabricat pentru un anumit telefon, în genul cum face Apple.

Acum, potrivit GSMArena, care citează surse sud-coreeane, Divizia Device Solutions (DS) a Samsung Electronics a început dezvoltarea unui Procesor de Aplicație (AP), în special pentru smartphone-urile din seria Samsung Galaxy. Deși Samsung produce cipuri Exynos de ani de zile, compania nu a realizat încă un procesor dedicat gamei de smartphone-uri Galaxy la care compania a decis acum să lucreze.

Procesor personalizat pentru seria Galaxy S

Acest lucru este similar cu ceea ce face Apple cu cipurile din seria A, care alimentează dispozitive doar de la Apple. Cu toate acestea, noul AP de la Samsung nu este de așteptat să fie disponibil până în 2025. Optimizarea concentrată pe o singură linie de produse în loc să aibă o configurație generală va ajuta cu siguranță Samsung să ofere performanțe mai bune și un consum redus de energie.

Deși seria de procesoare Samsung Exynos este disponibilă pe toate telefoanele și tabletele Samsung Galaxy, nu este de fapt personalizată pentru seria Galaxy S. Samsung vinde unele dintre cip-seturile sale interne și altor producători de smartphone-uri precum Motorola și Vivo.

AP application processor – procesor de aplicație. Este conceput pentru a sprijini aplicațiile care rulează într-un sistem de operare mobil. Susține aplicațiile unui dispozitiv, inclusiv gestionarea memoriei, procesarea grafică și decodarea multimedia.

Aparent, acest nou AP nu va veni prea curând. Samsung își propune să finalizeze designul acestui cip până în 2023. Apoi compania vrea să instaleze procesorul pe smartphone-urile emblematice Galaxy începând cu 2025. Acest lucru este în concordanță cu anunțul lui Roh Tae-moon, președintele MX Business al Samsung Electronics, făcut în martie.

Potrivit lui Ice Universe, oficialii Samsung nu sunt mulțumiți de procesoare din cauza scandalului GOS din seria Galaxy S22. În același timp, compania nu este mulțumită nici de randamentul și de managementul termic slab al procesoarelor Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200. Astfel, o nouă abordare similară cu ceea ce face Apple cu procesoarele sale este discutată cu scopul final de a avea dispozitive mai bine optimizate. Rămâne de văzut dacă noile procesoare vor face parte din linia Exynos sau dacă Samsung va debuta o nouă serie.