Seria Galaxy S10 și Galaxy A50 nu mai primesc actualizări de la Samsung

266
Seria Galaxy S10 si Galaxy A50 nu mai primesc actualizari de la Samsung
Sursa foto: galaxyclub.nl

Seria Galaxy S10 nu mai primește actualizări regulate. Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ au ajuns la sfârșitul perioadei de suport din partea Samsung. Același lucru este valabil și pentru un foarte bun telefon din seria Galaxy A, Samsung Galaxy A50 care a apărut cam în aceeași perioadă.

În urmă cu aproximativ patru ani Samsung a lansat seria Galaxy S10. A fost compusă din trei telefoane: Galaxy S10e, Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+. De atunci încoace, dispozitivele au primit lunar cea mai recentă actualizare de securitate timp de trei ani. La începutul lunii aprilie 2022, Samsung a redus frecvența la actualizări trimestriale. A făcut excepție Samsung Galaxy S10e, care a fost actualizat lunar din motive neclare în ultimul an.

Acum Samsung a eliminat dispozitivele din programul oficial de actualizare, potrivit GalaxyClub. De acum înainte, cele trei modele din seria Galaxy S10 nu vor mai primi actualizări regulate de software. Deci, punctul final pentru moment este Android 12, One UI 4.1 și actualizarea de securitate din martie 2023, cu versiunea de firmware G97*FXXSGHWC1. Călătoria software a început în primăvara anului 2019 cu Android 9 și prima versiune a interfeței One UI.

Seria Galaxy S10 nu mai primește suport de la Samsung

Dar, este posibil ca dispozitivele să primească cel puțin încă o actualizare minoră. În Germania, de exemplu, Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ au primit recent o actualizare la versiunea de firmware G97*FXXSGHWC2. Dar și aceasta a venit tot cu patch-ul de securitate din martie. Este puțin mai nou decât firmware-ul pe care se află acum aceste telefoane în mai multe țări.

În afară de asta, nu este sigur că dispozitivele din seria Galaxy S10 nu vor mai primi actualizări deloc. Experiența arată că majoritatea modelelor Galaxy S primesc în continuare actualizări ocazionale chiar și după sfârșitul perioadei de asistență. De obicei acest lucru se întâmplă dacă apar erori critice și dacă sunt suficiente dispozitive în uz. De exemplu, dispozitive precum Galaxy S6 (din 2015), Galaxy S7 (2016) și seria Galaxy S8 (2017) au primit o nouă actualizare în august și septembrie anul trecut pentru a rezolva o problemă cu GPS-ul.

GPS – Global Positioning System a fost inventat din necesitatea unui sistem independent de navigație militară. US Department of Defense a realizat acest lucru. A dezvoltat sistemul, care inițial a utilizat 24 de sateliți. Este utilizat civil din anii 1980.

Cu toate acestea, este clar că nu va exista nicio regularitate în actualizările viitoare pentru dispozitive. Desigur, asta nu înseamnă că telefonul tău este nesigur de la o zi la alta. Patch-ul din martie este încă recent, până la urmă. Mai mult, cu Android 12 puteți folosi în continuare toate aplicațiile pentru moment, inclusiv cele bancare obișnuite. Dar, dacă aveți un Galaxy S10 Lite, atunci toate cele de mai sus nu se aplică încă. Acel dispozitiv a apărut pe piață un an mai târziu. Pentru Galaxy S10 Lite, actualizările se vor încheia abia peste un an. Samsung Galaxy S10 Lite tocmai a primit actualizarea la Samsung One UI 5.1.

Nici Samsung Galaxy A50 nu va mai primi actualizări

Și mai este Samsung Galaxy A50. Și acesta a fost eliminat din lista Samsung cu telefoanele care mai primesc actualizări. În cele din urmă, Galaxy A50 a apărut pe piață chiar înainte de seria Galaxy S10. A fost un smartphone din seria Galaxy A foarte iubit de utilizatori. Încă mai este folosit și azi de mulți utilizatori. Calitate Samsung!

Dispozitivul a urmat mai mult sau mai puțin același model de actualizare ca seria S10. A primit trei ani de actualizări lunare de securitate, urmați de un an de actualizări trimestriale. Principala diferență: Galaxy A50 rulează pe sistemul de operare Android 11, după ce a fost lansat cu Android 9. Cea mai recentă actualizare datează de la sfârșitul lunii martie. Atunci a primit versiunea de firmware A505FNXXU9CWB4 cu actualizarea de securitate din martie.

Este foarte posibil ca Galaxy A50 să mai primească actualizări în viitor – sigur că în mod neregulat. Acest lucru este mai puțin obișnuit pentru telefoanele din seria A, dar se mai întâmplă. Mai mult decât cu telefoanele din seria S10, există șanse mari ca firmware-ul actual să se dovedească și cel mai recent firmware. Cu siguranță puteți continua cu acesta – Galaxy A50 nu este brusc nesigur, în niciun caz. Dar întinderea în privința unor eventuale actualizări se va opri mai repede decât la seria Galaxy S10.