Actualizări: Galaxy S10 Lite (One UI 5.1) și Galaxy A33 (martie)

244
Actualizari Galaxy S10 Lite One UI 5 1
Galaxy S10 Lite

Chiar dacă mai târziu decât am sperat, dar în conformitate cu programul stabilit de Samsung, Galaxy S10 Lite a primit actualizarea la interfața One UI 5.1. Cel mai probabil, ne așteptăm ca Samsung să anunțe acest lucru în orice moment, dar, aceasta va fi ultima actualizare de versiune Android sau One UI. În același timp, Samsung Galaxy S33 a primit actualizarea de securitate din martie.

Versiunea de firmware G770FXXU6HWB4 este disponibilă deja pentru Galaxy S10 Lite de câteva zile. Totuși, cu această ocazie, Galaxy S10 Lite nu a primit și un nou patch de securitate. Rămâne cu actualizarea de securitate din februarie, potrivit GalaxyClub. Deci, actualizarea instalează doar One UI 5.1. Dar acesta în sine este, desigur, deja un pachet considerabil de inovații și schimbări.

Noua actualizare este disponibil pe scară largă în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Nu contează dacă aveți un dispozitiv blocat în rețelele mobile sau liber de sarcini. Odată cu sosirea interfeței Samsung One UI 5.1 pe Galaxy S10 Lite, telefonul a ajuns la sfârșitul „carierei sale de upgrade-uri”. Va rămâne până la sfârșitul vieții pe Android 13 și One UI 5.1. Dar, a progresat deja cu un an mai mult decât dispozitivele din seria originală Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Lite va mai primi doar actualizări de securitate

Vă rugăm să rețineți referitor la Galaxy S10 Lite: actualizările de securitate vor continua pentru o perioadă pentru acest telefon. Acum o lună, Samsung a anunțat că acestea vor veni acum pe Galaxy S10 Lite trimestrial. Este aceeași situație și pentru Samsung Galaxy Note 10 Lite. Dar, pentru ambele modele, vor continua să vină cel puțin până în primăvara lui 2024.

Uneori este posibil să primiți o actualizare de securitate chiar dacă telefonul dvs. pare să funcționeze foarte bine. Actualizările de securitate, pe lângă remedierea defectele existente protejează și împotriva problemelor de securitate anticipate.

Am vorbit de Galaxy S10 Lite și acum să trecem și la Samsung Galaxy A33. Acest telefon primește oficial actualizări de securitate în fiecare trimestru. Cu toate acestea, absolut surprinzător, Galaxy A33 a primit toate patch-urile de securitate de la lansarea sa în decembrie 2022. Singura diferență față de Galaxy A53 – care este actualizat oficial lunar – este că patch-urile vin cu câteva săptămâni în urmă.

Deci, o actualizare mare de peste 230MB aduce pe Samsung Galaxy A33 la un nou patch de securitate. Patch-ul din martie conține 40 de remedieri pentru sistemul de operare Android și 23 pentru software-ul propriu al Samsung. În plus, există câteva îmbunătățiri importante pentru securitatea modemului Exynos care pot fi găsite și în Galaxy A33.

Acum puteți instala actualizarea pe Galaxy A33 în mai multe țări din Europa Ca de obicei, puteți aștepta până când primiți o notificare de la sine sau puteți începe manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare.