Seria Galaxy S21 primește deja actualizarea din noiembrie

282
Seria Galaxy S21
Sursa Foto: androidheadlines.com

Iar începem și pentru a n-a oară povestea merge mai departe. Samsung a lansat un nou patch de securitate pentru Android înaintea tuturor și cu mult înainte ca noua lună să înceapă. La fel ca luna trecută, seria Galaxy S21 preia mai întâi actualizarea de securitate din noiembrie 2021. Lansarea a început în Germania, dar ar trebui să ajungă în curând și la utilizatorii din alte regiuni.

Potrivit colegilor noștri de la AndroidHeadlines, cea mai recentă actualizare pentru seria Galaxy S21 vine cu versiunea de firmware G99xBXXS3AUJ7. Nu avem momentan un jurnal de schimbări la îndemână pentru a confirma acest lucru, dar este puțin probabil ca Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra să primească funcții noi cu această actualizare. Samsung va păstra acum totul pentru actualizarea cu One UI 4.0, care ar trebui să sosească în curând.

Samsung a lansat în mod constant o nouă actualizare de securitate înaintea oricărui alt producător în ultimele luni. Se pare că Samsung și-a făcut un obicei din asta și sperăm să continue în același ritm.

Actualizarea din noiembrie pentru seria Galaxy S21 lansată

După ani de zile când actualizările Samsung erau destul de haotice, acum gigantul high-tech sud-coreean lansează actualizările lunare de securitate foarte regulat. De multe ori, la fel ca acum pentru seria Galaxy S21, actualizările vin cu mult înainte de luna pentru care este destinată actualizarea.

Firma coreeană lucrează din greu pentru a aduce și interfața One UI 4.0 bazată pe sistemului de operare Android pe dispozitivele sale. A lansat a treia versiune beta One UI 4.0 pentru seria S21 săptămâna trecută. În acest ritm, o actualizare stabilă pentru cele mai recente flagship-uri Galaxy ar putea sosi încă de luna viitoare. Alte modele emblematice, inclusiv modelele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Flip 3, vor intra și ele în programul beta pentru One UI 4.0 în zilele următoare.

SMR – Security Maintenance Release sau Versiunea de întreținere a securității. SMR pentru un smartphone nu adaugă funcții sau conținut noi. De exemplu, în software, SMR-ul rezolvă probleme minore, de obicei buguri sau probleme de securitate.

Revenind la conținutul noii actualizări de securitate, aceasta este în prezent un mister. Desigur, va aduce zeci de remedieri de vulnerabilități atât de la Google, cât și de la Samsung. Dar suntem încă la mai bine de o săptămână până când firma coreeană va publica buletinul de securitate care detaliază conținutul SMR din noiembrie. Nu am fi surprinși dacă Samsung va lansa noua actualizare pe alte câteva dispozitive Galaxy înainte de noiembrie.

Dacă sunteți un utilizator de Galaxy S21, S21+ sau S21 Ultra veți primi actualizarea în zilele următoare inclusiv în România. Utilizatorii din Germania au început deja să primească actualizarea. Este doar o chestiune de timp până când lansarea se va extinde în alte țări.